logo
RNTV Live

Astăzi a început cea de-a 11-a reuniune a Comisiei Mixte, în vederea implementării acordului în domeniul protecției mediului dintre România și Germania

438079108_754626340089297_7471396648796051632_n
Constantin Corina

Ministerul Mediului găzduiește în aceste zile, 29-30 aprilie, la București, cea de-a unsprezecea reuniune a Comisiei Mixte pentru implementarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania în domeniul protecției mediului.

Astăzi, pe 29 aprilie, lucrările au început la sediul MMAP, fiind prezente domnul Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat, și doamna secretar de stat Bettina HOFFMAN.

De la înființarea acestei comisii în anul 2000, România și Germania au contribuit la consolidarea relațiilor diplomatice, caracterizate de cooperare, respect reciproc și valori comune.

Comisia de Mediu reprezintă un pilon distinct în parteneriatul dintre România și Germania, având ca obiectiv comun transformarea economică și ecologică durabilă pentru un viitor prietenos cu mediul și neutralitate climatică până în 2050. Acest lucru implică o colaborare mai strânsă și susținerea acțiunii climatice la nivel local și interconectat în România, prin inițiative precum Inițiativa Climatică Europeană (EUKI – inițiată de Ministerul Federal al Economiei și al Climei).

Împreună, avem oportunitatea de a influența în mod semnificativ viitorul planetei noastre și de a lăsa o moștenire a mediului rezistent pentru generațiile viitoare, a subliniat Ionuț Sorin Banciu.

Legăturile bilaterale dintre România și Republica Federală Germania sunt definite în cadrul Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, semnat la București la 21 aprilie 1992. În ultimii doi ani, dialogul politico-diplomatic bilateral a atins un punct culminant, cu vizite la nivel înalt din partea ambelor țări.

Pe 4 aprilie 2024, Președintele României a promulgat Decretul privind instituirea zilei de 21 aprilie ca „Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania”. Această inițiativă marchează importanța și soliditatea relațiilor dintre cele două țări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

puslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor