logo
RNTV Live

Astăzi este ziua când fiecare român trebuie să dăruiască din puținul lui

Mâine sunt MOŞII DE TOAMNĂ. Ce este şi ce nu este bine să faci în această zi
rnews

Considerată de creştinii ortodocşi una dintre cele mai populare sfinte din calendar, cunoscută şi ca Sfânta Vineri, Parascheva este celebrată în fiecare an pe 14 octombrie.

Se spune că Sfânta Parascheva apără, în general, de toate relele. De aceea, pe 14 octombrie este interzis să calci, să cosi, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie, dacă vrei să eviţi durerile de cap şi cele oculare. Conform unei credinţe străvechi, printre bucatele mâncate sau date de pomană nu trebuie să se numere şi cele cu cruce, nucile, castraveţii sau pepenele roşu. În schimb, e bine să se împartă celor sărmani must şi vin nou, dar şi pâine sau lipie.   “În această zi se fac pomeni pentru morţii care nu şi-au găsit liniştea sau au murit fără lumânare. Se împart lipii, vin şi must. Este zi de post şi pentru că este o mare sărbătoare, în gospodării nu se lucrează, pentru a te feri de pericole”, explică părintele Paul Tudorache, preot paroh la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Călăraşi.

Citeste mai mult: adev.ro/pgknjy

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor