logo
RNTV Live

Astra a remizat, dramatic, cu Genk! Toate rezultatele din UEL

uefa
Cristian Anghelescu

La primul meci din istoria clubului în primăvara europeană, Astra a remizat cu belgienii de la Genk, scor 2-2.

Echipa lui Șumudică a cerut penalty în minutul 13, la acțiunea lui Budescu, însă jocul a fost lăsat să continue. Apoi, oaspeţii au marcat la prima ocazie pe care au avut-o la Giurgiu, prin Castagne, după greşeli în lanţ în defensiva campioanei României.

Budescu a adus egalarea înainte de pauză după o fază superbă a jucătorilor Astrei, assist-ul aparținându-i lui Teixeira.

După pauză, Astra a presat și a căutat al doilea gol. Jucătorii lui Şumudică au mai creat o fază frumoasă de atac, dar Teixeira a ratat. Nici Alex Ioniţă nu şi-a putut aduce echipa în avantaj, ratând o ocazie imensă.

Genk putea marca al doilea gol, dar Silviu Lung a fost pe fază. Portarul campioanei nu a mai putut să salveze în minutul 83, când Trossard a finalizat un contraatac al oaspeţilor.

Seto, omul care a greșit la al doilea gol al oaspeților, a egalat însă în minutul 90, cu o lovitură de cap. A fost a cincea partidă consecutivă fără înfrângere a campioanei României în UEFA Europa League.

Cu Nicolae Stanciu titular şi autor al unei pase decisive şi Alex Chipciu intrat după pauză, Anderlecht a câştigat duelul românilor din turul 16-imilor de finală din Europa League, 2-0 cu Zenit St. Petersburg, echipa pregătită de Mircea Lucescu, şi a luat o opţiune importantă pentru calificarea în faza următoare.

Într-o altă partidă, Claudiu Keşeru, folosit în ultima jumătate de oră, a marcat pentru Ludogorets, la care Cosmin Moţi a fost integralist în duelul de pe teren propriu cu FC Copenhaga, dar bulgarii au pierdut, scor 1-2.

Andrei Prepeliţă a intrat pe final la FK Rostov, care a reuşit scorul serii, 4-0 pe teren propriu cu Sparta Praga, la care Bogdan Vătăjelu nu a făcut parte din lot. Acelaşi rezultat l-a obţinut şi fosta adversară a Astrei Giurgiu, AS Roma, în deplasarea de la Villarreal, echipa care a eliminat Steaua din UEL.

Un alt jucător român, Ovidiu Hoban, a fost titular la Hapoel Beer Sheva şi a rămas pe teren până în minutul 67, în eşecul de pe teren propriu cu Besiktas (1-3).

Zlatan Ibrahimovic a fost protagonistul serii pentru Manchester United. Suedezul a reuşit un hat-trick, iar echipa lui Jose Mourinho s-a impus cu 3-0 pe Old Trafford în faţa lui St. Etienne.

Surpriza zilei a venit din Belgia, acolo unde Gent a câştigat cu 1-0 în faţa lui Tottenham, în timp de Federico Bernardeschi a marcat golul serii, în succesul Fiorentinei de la Monchengladbach (1-0).

Rezultatele meciurilor din Europa League:

Anderlecht – Zenit Sankt Petersburg 2-0; A marcat: Acheampong 5, 31

Athletic Bilbao – APOEL 3-2; Au marcat: Balenziaga 38, Aduriz 61, I. Williams 72 / Efrem 36, Gianniotas 89

Hapoel Beer-Sheva – Beșiktaș 1-3; Au marcat: Barda 44 / William (autogol) 42, Tosun 60

Legia Varșovia – Ajax Amsterdam 0-0

Manchester United – St. Etienne 3-0; A marcat: Ibrahimovic 15, 75, 87 pen

PAOK – Schalke 0-3; Au marcat: Burgstaller 27, Meyer 82, Huntelaar 90

Villarreal – AS Roma 0-4; Au marcat: Emerson Palmieri 32, Dzeko 65, 79, 86

Astra Giurgiu – Genk 2-2; Au marcat: Budescu 43, Seto 90 / Castagne 25, Trossard 86

AZ Alkmaar – Lyon 1-4; Au marcat: Jahanbakhsh 68 pen / Tousart 26, Lacazette 45+2, 57, Ferri 90+4

Borussia Monchengladbach – Fiorentina 0-1; A marcat: Bernardeschi 44

Celta Vigo – Șahtior Donețk 0-1; A marcat: Blanco Leschuk 27

FK Rostov – Sparta Praga 4-0; Au marcat: Mevlja 15, Poloz 38, Noboa 40, Azmoun 68

Gent – Tottenham 1-0; A marcat: Perbet 59

Ludogorets – FC Copenhaga 1-2; Au marcat: Keşeru 81 / Anicet (autogol) 2, Toutouh 53

Olympiacos – Osmanlispor 0-0

FK Krasnodar – Fenerbahce 1-0; A marcat: Claesson 4

sursa: digisport

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor