logo
RNTV Live

Atac la funcționari! Ministrul Finanțelor: Dacă ar pleca 20%, nu s-ar cunoaște!

teodorovici
Ciprian Radu

Atac la funcționari!

Eugen Teodorovici a declarat că birocrația din administrația centrală este sufocantă. Ministrul Finanțelor a mai spus că salariul minim ar trebui păstrat doar în sectorul public.

Într-un interviu acordat dcnews.ro, ministrul a spus că în opinia sa salariul minim ar trebui păstrat doar in sectorul public. În sectorul privat acesta ar trebui înlocuit cu un sistem de stimulente acordat patronilor.

Majoritatea țărilor UE au un astfel de salariu minim pe economie excepție făcând doar Italia, Austria și țările scandinave.

Teodorovici a lansat un atac și impotriva bugetarilor din administrația centrală. „Mă doare să spun acest lucru. Undeva la 20%  și ceva din administrația centrală, dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problemă”. Întrebat dacă o astfel de măsură nu se va simți, ministrul a spus: „Chiar din contră, se mișcă și mai bine”.

Teodorovici a mai spus că este într-adevăr anormal ca salariile bugetate de stat să fie mai mari decât în zona privată, cu atât mai mult cu cât există și alte avantaje în domeniul public.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor