logo
RNTV Live

Atenţie ce pâine integrală cumperi! Unele sunt pline de E-uri periculoase pentru sănătate

Wheat-Bread_2852
Raluca Eparu

Pâinea integrală nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică.  Acest tip de produs conține fibre – substanțe nedigerabile esențiale în tranzitul intestinal, care previn și ameliorează constipația și reduc riscul de cancer de colon. Asociaţia pentru protecţia consumatorului Infocons, atrage atenţia că anumite tipuri de pâine integrală pot conţine mulţi aditivi printre care unii de-a dreptul periculoşi. Aceştia sunt introduşi în pâine pentru afânarea aluatului, pentru gust, aspect și încadrarea produsului într-un preț accesibil.  Mai jos aveţi lista cu E-urile care pot apărea în pâinea integrală:

ATENȚIE! Alimentele care conțin aditivii E160, E170, E200, E223, E262, E270, E300, E472, E475 sau E481 nu pot fi folosite în alimentația copiilor mici sau sugarilor.

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor, utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

De aceea, chiar când cumpăraţi pâine, verificați înainte termenul de valabilitate; ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient) şi aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor