logo
RNTV Live

Atenţie! După caniculă, vin ploile torenţiale. Avertismentul meteorologilor

sursă foto https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjHy_3grv_jAhXM0aQKHRdiDIEQjB16BAgBEAM&url=https%3A%2F%2Fwww.emaramures.ro%2Fvremea-13-mai-10-iunie-anm-anunta-frig-ploi-torentiale-grindina-si-vijelii%2F&psig=AOvVaw3Y8XFRb5779vW_-mMdK3LL&ust=1565769125781375
Mihai Constantinescu

Vin ploi torenţiale

Atenţie! După caniculă, vin ploile torenţiale. Avertismentul meteorologilor.

Temperaturile vor fi extrem de ridicate şi astăzi. Cea mai mare parte din ţară, inclusiv Prahova, se află sub COD GALBEN de caniculă. Disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

       Notă: Local, în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august), temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grad.

De mâine, meteorologii avertizează că vremea se schimbă radical. În acest sens a fost emisă o informare meteo valabilă în intervalul  14 august ora 9 – 16 august, ora 9.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

sursa ANM

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor