logo
RNTV Live

Atenție elevi! Metoda de calcul a mediei pentru admiterea la liceu se schimbă

evaluare
Mihai Constantinescu

Atenţie elevi! Metoda de calcul a mediei pentru admiterea în liceu se schimbă din acest an. În licee bune vor ajunge doar acei elevi care obţin rezultate bune şi foarte bune la Evaluarea Naţională. În calculul mediei, aceste rezultate contează în proporţie de 80 %, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scăzând la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum. Noua metodă de calcul se va aplica chiar din această vară.

“Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, se arată în ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial în luna august 2016.

Cât despre calendarul Evaluării Naţionale din acest an, elevii trebuie să ştie că înscrierile se fac în perioada 7-9 iunie, iar prima probă, cea scrisă de limbă şi literatură română, este programată pentru data de 19 iunie. Urmează apoi proba scrisă la matematică, programată pentru data de 21 iunie,iar pe 22 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor susţine proba scrisă la limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie şi tot în acea zi, elevii nemulţumiţi de rezultate vor putea depune contestaţii.

sursa mediafax.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor