logo
RNTV Live

Atenţie! Este interzis să te cerţi azi. Sărbătoare importantă

Mihai Constantinescu

Schimbarea la faţă. Vezi de ce este interzis să te cerţi cu cineva astăzi!

Atenţie! Este interzis să te cerţi azi. Sărbătoare importantă

Sărbătoare extrem de importantă astăzi pentru creştini! Potrivit crestinortodox.ro Schimbarea la faţă a lui Iisus Hristos datează de la începutul sec. al IV-lea. Atunci Sfânta Împărateasa Elena a zidit o biserică pe Muntele Tabor. Această sărbătoare începe să fie menţionată în documente din prima jumătate a secolului al V lea. În Apus, sărbătoarea Schimbării la Fata s-a generalizat mai târziu, prin hotărârea luată de papa Calist III ca mulţumire pentru biruinţa creştinilor asupra turcilor la Belgrad, în anul 1456.

Potrivit tradiţiei populare, în această zi este bine ca oamenii să nu se certe sau să fie certat de cineva. Există convingerea că aceştia se vor certa tot restul anului. De asemenea fetele nu trebuie să se pieptene astăzi. Se crede că dacă vor face acest lucru nu le va mai creşte părul.

Tot în credinţa populară se spune că femeile însărcinate, dacă vor posti în această zi, vor avea parte de o naştere uşoară şi de copii sănătoşi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor