logo
RNTV Live

ATENŢIE! În Prahova este risc de avalanșă la nivelul 4 din 5

avalansa_bucegi
Mihai Constantinescu

ATENŢIE! În Prahova este risc de avalanșă la nivelul 4 din 5

Mare atenţie! În Prahova este risc de avalanșă la nivelul 4 din 5, au anunţat salvamontişii din Sinaia. Stratul de zăpadă este extrem de instabil după ploile torenţiale din utimele zile.

AVEM GRAD 4 DE AVALANȘĂ, după 4 vine 5 care este gradul maxim. Te rugăm să îți iei toate măsurile de siguranță încât să nu ne scoți din Refugiu, s-a explicat într-o postare pe Facebook.

Vă reamintim că recent un schior a fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce a fost surprins de avalanşă, pe o pârtie neamenajată din Sinaia.  Acesta a coborât pe schiuri de la Cota 2000 spre cota 1400 din Sinaia, pe o pantă abruptă cu strat gros  de zăpadă foarte instabilă.

Întreg momentul a fost filmat de către echipa Salvamont Sinaia. Pe imagini se vede cum schiorul coboară în viteză când, la u moment dat, o avalansă puternică porneşte chiar în spatele său.  

IMAGINI AICI

De menţionat este că stația de la 2000 a Gondolei Carp este blocată de zăpadă iar cablul complet înghețat. Echipele tehnice vor începe  procesul de deszăpezire și deschiciurare.

Gondola Carp și Telescaunul Soarelui nu vor porni deocamdată programul cu public.

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor