logo
RNTV Live

Trei zile de FOC. Radarele, aparatele etilotest, etilometru și drugtest, scoase pe şoselele din toată ţara, inclusiv Prahova

rSchumacher de Prahova, adarele
Mihai Constantinescu

Atenţie şoferi. Radarele, aparatele etilotest, etilometru și drugtest, scoase pe şoselele din toată ţara, inclusiv Prahova

S-a declarat război vitezomanilor şi celor care se urca la volan băuţi sau sub influenţa drogurilor. Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Potrivit IJP Prahova, se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

De la începutul acestui an și până în prezent, viteza a generat 13 accidentele rutiere grave înregistrate în Prahova, (cu 10 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a două persoane (cu 1 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 21 (cu 6 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor