logo
RNTV Live

ATENŢIE! Testarea Sistemul RO-ALERT se decalează cu două zile

Sistemului RO-ALERT sursă foto Antena 1
Mihai Constantinescu

Testarea Sistemul RO-ALERT a fost amânată

ATENŢIE! Testarea Sistemul RO-ALERT se decalează cu două zile

Reprezentanţii ISU Prahova a nunţă că se modifică datele de testare pentru RO Alert!

Din motive obiective, testarea sistemului RO-ALERT se decalează cu 2 zile.

Începând de 17.07.2019 va avea loc o nouă rundă de testări a sistemului RO-ALERT.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

Când se transmit mesaje RO-ALERT?

Mesajele sunt difuzate doar în situaţii majore de urgenţă, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/situatie-tot-mai-critica-in-prahova-din-cauza-pestei-porcine-africane-noi-focare-si-mai-multe-suspiciuni-de-focare-in-judet/?fbclid=IwAR1otMkmwNpsZwNxPPoHbW08m92AGAzchFNb1mhCpso7cLbU0yfnlay4zOk

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor