logo
RNTV Live

FLAGRANT: Cât tupeu au putut să aibă cinci hoți! Ați auzit de metoda pomana?

FLAGRANT: Cât tupeu au putut să aibă cinci hoți! Ați auzit de metoda pomana?
Ciprian Radu

Percheziții la infractori prinși în flagrant cu metoda pomana!

Polițiștii prahoveni au trecut la destructurarea unui grup infracțional care a păgubit zeci de oameni. Infractorii foloseau metoda pomana. Culmea e că se aflau în control judiciar pentru infracțiuni similare! 

Patru dintre ei au fost prinși în flagrant, în cursul zilei de vineri, la ora 13.30.

Hoții tocmai reușiseră să sustragă aproximativ 15.000 de lei din locuința unei persoane din Ploiești.

Ce e metoda pomana

De regulă, două femei care fac parte din grupul infracțional abordau victima. Pretindeau că oferă bunuri în memoria unei persoane decedate și solicitau accesul în locuință.

Femeile au oferit și o sumă de bani, tot de pomană. Șpilul e că bancnota era una de valoare mare, iar infractoarele cereau rest, pentru a identifica locul în care sunt ținuți banii în locuință.

Apoi, au creat un pretext pentru a îndepărta persoana vătămată din încăpere. Cealalată femeie reușea astfel să sustragă restul de bani.

Metoda Electrica

În alte situații sesizate, persoanele în cauză au pretins că sunt lucrători la Electrica sau alte societăți furnizoare. Au convins victimele fie că au plătit mai mult și trebuie să le returneze bani, fie că trebuie să achite o sumă în vederea obținerii de facilități. La fel ca la metoda “pomana”, toate acestea aveau ca scop identificarea locului unde potențialele victime își țineau banii.

Prejudiciul cauzat este estimat, în prezent, la peste 80.000 de lei.

Polițiștii efectuează, așadar, 7 percheziții la locuințele persoanelor bănuite că ar face parte din acest grup infracțional. Câte 3 descinderi sunt desfășurate în municipiul Ploiești și comuna Șirna, iar una în orașul Mizil.

CITEȘTE și Consilierul pedofil ajunge în arestul de la Câmpina

Pe numele celui de-al cincilea membru al grupului a fost emis mandat de aducere, urmând a fi depistat și condus la audieri.

Grupul era alcătuit din trei bărbați și două femei.

Incredibil, toți cinci se aflau sub control judiciar! Decizia fusese luată de Curtea de Apel Constanța, pentru infracțiuni similare în alte județe! 

Toți sunt la audieri în acest moment.

Pagubele produse de infractori ar fi fost încă și mai mari, dacă polițiștii n-ar fi desfășurat ample acțiuni de informare.

Acestea au vizat în special persoanele vârstnice, deseori victime ale acestui gen de infracțiuni.

Drept urmare, au fost sesizate un număr tot mai ridicat de tentative de asemenea fapte nefinalizate. Persoanele vizate au reacționat în conformitate cu recomandările polițiștilor.

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor