logo
RNTV Live

Au întors-o la Bănești ca la Petrolul Ploiești!

main petrolul
Ciprian Radu

Băneștiul a așteptat cu nerăbdare meciul cu Petrolul și s-a pregătit ca atare. La primul fluier, spectatorii au aruncat cu role de hârtie în teren, după modelul dinamoviștilor. Iar fotbaliștii antrenați de Marius Vișan – cu el pe teren – au început hotărâți să-i furnizeze Petrolului prima înfrângere în actuala stagiune.

Trebuie spus că Băneștiul a jucat bine și pe stadionul Ilie Oană, în tur. Iar aici, pe terenul micuț de acasă, elevii lui Vișan și-au declarat intențiile din primele minute.

Tare dornic să marcheze în poarta lupilor, Vișan a avut prima ocazie. Șutul trimis de atacantul Băneștiului a fost însă respins de Marinică. Golul avea să vină totuși în minutul 17. Apărarea lupilor s-a precipitat, iar Vișan a înscris de la marginea careului mic.

Gazdele nu s-au potolit. Din contră! După 7 minute, în care și lupii au fost aproape de gol prin Păun, AFC Bănești s-a desprins la 2-0, grație reușitei lui Crăciun (23). Fostul fundaș al Petrolului din tur nu s-a bucurat deloc și și-a stăpânit cu greu lacrimile!

Răniți în orgoliu, lupii galbeni au trecut pe modul eficient. În trei minute, petrolul a redus din diferență, din fază fixă, prin Dragoș Gheorghe.

Și, după ce portarul petrolist Marinică a scos un gol ca și făcut al lui Vișan, galban-albaștrii au reușit egalarea dintr-un penalti transformat cu siguranță de Claudiu Tudor (36).

Odată ce ploieștenii au liniștit apele la Bănești, totul a venit de la sine. Petrolul a preluat conducerea, Dragoș Gheorghe trecându-și în cont dubla, servit încă o dată, din fază fixă, de Păun (49), pentru ca, în minutul 57, lupii să înscrie din nou!

Păun a intrat în careu cu mingea la picior, șutul puternic i-a îndoit palmele portarului Iscru, iar mingea a intrat în plasă!

Până la final, Petrolul a mai înscris o data, pentru 2-5, Vintilă, abia intrat, trecându-și și el numele pe lista marcatorilor (77). Avea să fie golul care a închis tabela unui meci frumos, pe care elevii lui Tavi Grigore au știut să-l descurce, primul, totodată, în care lupii au fost conduși cu 2-0.

AFC Bănești – Petrolul Ploiești 2-5 (2-2)

Teren: Bănești. Spectatori: cca 1700

Marcatori: Vișan (17), Crăciun (23) / D. Gheorghe (26, 49), Cl. Tudor (36-pen), Păun (57), Vintilă 77.

AS Bănești: Iscru – G. Radu ,Neagu, Gânju (40 Roșu), Crăciun – Popa – Soreanu, Alexe (55 Nicolae), Cl Dumitrescu, Petrescu (80 Albină) – Vișan (80 Socet). Antrenor: Marius Vișan.

Petrrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu (80 Alecsandru), Velisar – Chiriță – N. Popescu (72 Dumitrescu), Cl. Tudor, Păun ( 80Butufei), D. Gheorghe – R. Stănescu (72 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor