logo
RNTV Live

Au sosit încă 3 aeronave F-16 în România! România deține acum 32 de aeronave de acest tip

PTQ0MCZoYXNoPTZhYjlhM2I5MjU0MTJmZTcxMWJmMjYyZDA4NjViMjIx.thumb_
Constantin Corina

Trei avioane F-16, achiziționate de România de la Norvegia, au sosit vineri la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, pentru a fi integrate în Escadrila 48 Vânătoare, conform informațiilor furnizate de Ministerul Apărării Naționale (MapN).

Comunicatul MApN subliniază că achiziția noilor avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii asociate va consolida securitatea României prin întărirea capacității de apărare a spațiului aerian național și NATO. Această acțiune va fi realizată prin intermediul Serviciului de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Declarația Ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

„Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35″

  • Aeronavele F-16 norvegiene sunt avioane de vânătoare multirol din seria F-16 Fighting Falcon, fabricate de Lockheed Martin în Statele Unite ale Americii. Acestea sunt cunoscute pentru manevrabilitatea lor, capacitățile de luptă aeriană și de atac la sol, fiind utilizate în mod extensiv în întreaga lume de către diverse țări și alianțe militare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor