logo
RNTV Live

Avem un sport olimpic preferat. Află ce spun rezultatele studiului pe acest subiect

jocuri olimpice
rnews

Unul din doi români îşi doreşte să ia parte în tribune la competiţia de gimnastică artistică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Ipsos România, în parteneriat cu COSR ( Comitetul Olimpic Sportiv Român).

Studiul a fost realizat online pe un eşantion reprezentativ de 1501 persoane, iar întrebarea adresată a fost următoarea: ” Dacă în 2020 aţi putea merge la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Tokyo, fără să plătiţi nimic, adică sa aveti asigurate transportul, masa, cazarea, precum şi biletul de intrare la competiţii, la ce sporturi aţi dori să primiţi bilete ? Puteţi alege maxim trei sporturi.”, 56% dintre români au ales gimnastica, 32% atletismul, 27% tenisul, 18% scrima, iar 15% handbalul şi fotbalul.

 Conform celor care au interpretat răspunsurile, gimnastica este pe primul loc datorită amintirilor frumoase păstrate în conştiinţa oamenilor atunci când rostesc numele Nadiei Comăneci,cea care a obţinut, în 1976,la Montreal, primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice.

citeşte mai multe aici –

http://www.mediafax.ro/sport/un-studiu-a-aratat-care-e-sportul-olimpic-favorit-al-romanilor-16206252

sursa foto – ziua de constanta

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor