logo
RNTV Live

Avertisment vicepreședinte CE: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

CE sursă foto Moara lui Gelu
Mihai Constantinescu

Avertisment vicepreședinte CE: Situaţia justiţiei din România afectează investiţiile şi dezvoltarea economică

Impact nedorit asupra dezvoltării economice şi a investiţiilor din România ca urmare a problemelor ce ţin de statul de drept , dar şi de modificarea legilor justiției. Acesta este avertismentul lui  Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Locuri de muncă, Investiţii. Situaţia se regăseşti şi în  Polonia şi Ungaria

El a arătat că aceste schimbări ale legislației au impact negativ asupra potențialilor investitori.

„Problemele semnificative ce afectează statul de drept în Polonia astăzi sunt teme pe care le discut cu regularitate cu investitorii străini. Așa că mulți potențiali investitori sunt foarte interesați de evoluțiile actuale din Polonia, dar și din Ungaria și România”, a spus Jyrki Katainen.

„Și este de înțeles. Dacă intenționezi să investești – să spunem, 100 de milioane de euro – într-o activitate de producţie într-o anumită țară, vrei să știi dacă vei avea parte de o justiție corectă în caz că se întâmplă ceva”, a completat comisarul european, precizând că investitorii solicită constant analize asupra independenței sistemului judiciar în țările vizate.

Jyrki Katainen a catalogat drept “otravă” pentru mediul de afaceri evoluția din cele trei țări, spunând că legislația privind justiția este o problemă fundamentală și pentru investiții.

„Și trebuie să spun că sunt extrem de îngrijorat cu privire la evoluțiile din unele state membre, pentru că situația este „otravă” pentru mediul investiţional (…) nu este bună pentru crearea de locuri de muncă, pentru modernizarea societății și pentru dezvoltarea economică”, a avertizat el.

„Problemele legate de statul de drept (…) au și consecințe economice, e important să reținem acest lucru”, a conchis comisarul european.

Sursa: hotnews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor