logo
RNTV Live

Aveţi grijă de bunici! Metoda odioasă prin care un bărbat a păcălit o bătrână din Ploieşti

A căutat-o cu lumânarea. Este incredibil de ce a ajuns un prahovean să fie arestat preventiv
Mihai Constantinescu

Aveţi grijă de bunici! Metoda odioasă prin care un bărbat a păcălit o bătrână din Ploieşti

Bătrânii reprezintă categoria cea mai vulnerabilă atunci când vine vorba de înşelătorii. În lipsa protecţiei unei rude apropiate, aceşti pot pica în capcana persoanelor răuvoitoare în orice clipă.

I s-a întâmplat şi unei bătrâne de 77 de ani din Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor IJP Prahova, femeia se afla în fața unei unități medicale din municipiu. La un moment dat a fost abordată de un bărbat, care s-a recomandat a fi directorul spitalului respectiv. Sub pretextul că acesta ar putea-o ajuta cu soluționarea dosarului medical și punerea la dispoziție a unei locuințe, individul a solicitat suma de 800 de lei, reprezentând contravaloarea unor taxe, iar femeia s-a conformat. Numai că totul era o înşelătorie.

Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu. Acesta este cunoscut pentru infracțiuni comise prin același mod de operare și în alte zone ale țării și care, în prezent, se află sub incidența măsurii controlului judiciar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

A fost condus în baza unui mandat de aducere de la sediul I.J.P. Giurgiu la sediul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, unde a fost reținut pentru 24 de ore.

În cursul zilei vineri, Judecătoria Ploiești a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

 

a un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor