logo
RNTV Live

Bani, bijuterii şi înscrisuri descoperite de poliţiştii prahoveni în maşina a doi constănţeni. S-a ajuns la destructurarea unei grupări periculoase

control Cinci persoane reţinute pentru înşelăciuni
Mihai Constantinescu

Cinci persoane reţinute pentru înşelăciuni

Bani, bijuterii şi înscrisuri descoperite de poliţiştii prahoveni în maşina a doi constănţeni. S-a ajuns la destructurarea unei grupări periculoase.

Oamneii legii au oprit în trafic un autoturism  în care au fost depistați ca pasageri doi tineri în vârstă de 16, respectiv 19 ani, ambii din județul Constanța. În urma controlului efectuat, în portbagaj, a fost găsită o geantă, în care se aflau mai multe plicuri cu bani (52.850 lei, 774 euro și 4.900 euro), bijuterii, precum și înscrisuri.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/locuinta-medicului-mihai-lucan-perchezitionata-de-catre-oamenii-legii-suspect-intr-un-dosar-de-delapidare/

Despre aceştia existau suspiciuni că ar avea legătură cu comiterea acestor infracțiuni prin metoda ACCIDENTUL.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul inspectoratului. S-a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi bănuiți  pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, respectiv complicitate la aceeași infracțiune în formă continuată.

Poliţiştii au decis extinderea urmăririi penale față de un alt tânăr de 20 de ani, din comuna Peștera, județul Constanța, tot pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată; o adolescentă de 17 ani – în calitate de instigator al infracțiunii de înșelăciune; precum și față de un ploieștean de 44 de ani, cu privire la săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În capcana celor două persoane depistate în trafci ar fi picat doi bărbaţi şi şapte femeie. Prejudiciul se ridică 90.000 lei și 12.000 euro.

Banii erau uşor câştigaţi. Spuneau victimelor că rude ale acestora ar fi suferit accidente rutiere. Le cereau bani pentru a-i ajuta. S-a dispus reținerea și a celorlalți trei bănuiți pentru o perioadă de 24 de ore.

Pe numele a 2 persoane, din cele 5 reținute, au fost emise mandate de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale în vederea probării activității infracționale a acestei grupări.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor