logo
RNTV Live

Bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai mulţi prahoveni, luaţi pe sus de mascaţi

Lovitura dată mai multor persoane bănuite de proxenetism din Ploieşti
Mihai Constantinescu

Bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai mulţi prahoveni, luaţi pe sus de mascaţi.

Acţiune de amploare în această dimineaţă a oamenilor legii. Aceştia au scotocit prin București, Prahova, Dâmbovița şi Ialomița în căutarea unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul achizițiilor de materiale de construcții și produse IT.

În total au fost organizate 32 de percheziţii.

Se pare că în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București, având ca obiect de activitate „alte activități de telecomunicații”, și care își desfășoară activitatea în domeniul „achizițiilor de materiale de construcții și produse IT”, au înregistrat în evidența contabilă a acestor societăți și au declarat organelor fiscale achiziții de bunuri și servicii ce nu reflectă operațiuni reale de la mai multe societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă” (înființate și administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situație materială precară), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 5.400.000 lei.

Pentru a se pierde urma banilor, reprezentanții societății comerciale menționate au transferat în mod succesiv sumă totală de aproximativ 16.000.000 lei, reprezentând contravaloarea achizițiilor fictive, în conturile societăților comerciale cu comportament de tip „fantomă”, de unde sumele au fost ulterior divizate și retransferate în alte conturi ale acestor din urmă societăți, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăților.

acţiunea a fost realizată de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

sursa http://stirileproprahova.ro/perchezitii-prahova-intr-un-dosar-de-evaziune-fiscala/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor