logo
RNTV Live

Basarabenii își cunosc țara! 150 dintre ei au vizitat Parcul Constantin Stere

basarabeni 4
Oana Stoica

Aseară, în Parcul Constantin Stere de la Bucov, s-a vorbit moldovenește. Cei 150 de basarabeni, tineri și bătrâni, unii dintre ei purtând costume populare, însoţiti de George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, au fost întâmpinaţi de Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul, şi de Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

basarabeni 2 basarabeni 5

Locul nu a fost ales întâmplător, Constantin Stere fiind basarabean. Acțiunea, desfășurată pe parcursul a trei zile, face parte din proiectul : 100.000 de basarabeni vin să cunoască România. Inițiativa a pornit încă de anul trecut și este realizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi care are drept scop pregătirea marelui evenimentul din anul 2018: Reunirea Republicii Moldova cu România.

basarabeni 3 basarabeni 1

Basarabenii care au ajuns ieri la Bucov sunt din localitățile Streşeni, Călăraşi, Nisporeni, Chişinău, Hînceşti, Leova, de peste Prut. Și miercuri, 3 august, alți 200 de românii din Basarabia au vizitat Parcul Constantin Stere de la Bucov. Statisticile arată că aproape 80% din populaţia Moldovei nu a venit niciodată în România.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor