logo
RNTV Live

Bayern Munchen și Real Madrid, aproape de sferturile Ligii Campionilor!

Arsenal-Bayern
Cristian Anghelescu

Bayern Munchen a surclasat-o pe Arsenal Londra cu scorul de 5-1 (1-1), aseară, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal și a făcut un pas mare spre sferturi.

Golurile au fost marcate de Arjen Robben (11), Robert Lewandowski (53), Thiago Alcántara (56, 63), Thomas Muller (88), respectiv Alexis Sánchez (30).

Bayern a avut prima oportunitate de gol prin Vidal (8), dar portarul Ospina a fost la post. Trei minute mai târziu, olandezul Robben a deschis scorul cu un șut cu efect la colțul lung, după ce a trecut de Coquelin.

”Tunarii” au fost aproape de egalare chiar prin internaționalul german Mesut Ozil (27), iar apoi oaspeții au primit penalty, după un fault al lui Lewandowski la Koscielny. Chilianul Alexis Sanchez a executat lovitura de pedeapsă, portarul columbian Ospina a respins, dar Alexis a fost pe fază și a reluat în plasă (30).

Până la finalul primei reprize fiecare echipa a irosit câte două ocazii de gol, gazdele prin Lewandowski (43) și Hummels (45), londonezii prin Xhaka (39) și Ozil (45+1).

Bayern s-a dezlănțuit după pauză, iar Lewandowski (53) i-a adus pe bavarezi în avantaj, după centrarea lui Lahm, marcând al 11-lea său gol în ultimele opt partide din Champions League. Peste doar trei minute gazdele își majorau avantajul, prin golul lui Thiago Alcántara (56).

Robben (61) și Javi Martinez (62) au ratat și ei pentru echipa lui Ancelotti, după care Thiago Alcántara (63) a reușit ”dubla”, cu un șut deviat, care l-a păcălit pe portarul Ospina.

Vidal (68) și Douglas Costa (82) au trecut și ei pe lângă gol, însă cel care a reușit să înscrie a fost Thomas Muller (88), la puțin timp de la intrarea sa pe teren, după o pasă de la Thiago Alcantara.

Bayern a mai eliminat-o pe Arsenal din optimile Ligii Campionilor în 2005, 2013 și 2014.

Bayern a stabilit și un nou record, câștigând 15 meciuri consecutive pe teren propriu în Champions League.

Spectacol total și pe Santiago Bernabeu! Napoli a deschis scorul în minutul 8 în duelul cu Real Madrid, însă deţinătoarea trofeului a revenit şi s-a impus cu 3-1 prin golurile realizate de Benzema, Kross și Casemiro.

Partidele retur vor avea loc pe 7 martie.

sursa: agerpres

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor