logo
RNTV Live

Beţi la volan! Vezi câte sancţiuni au aplicat poliţiştii într-o singură zi

spun poliţistilor ca sofeaza beat
Raluca Eparu

Poliţiştii prahoveni sunt zilnic pe drumuri şi străzi pentru a menţine traficul în condiţii normale. Chiar dacă ştiu asta, mulţi conducători auto nu se pot abţine să nu încalce legea punându-se în pericol şi pe ei şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Ieri, în jurul orei 23.00, o patrulă din cadrul Secției de Poliție nr. 4 – Ploiești a observat un autoturism care se deplasa pe strada Democrației, fără a avea luminile de întâlnire în funcțiune.

Polițiștii au oprit vehiculul și au constatat că șoferul era sub influența alcoolului, etilotestul indicând 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Transportat la spital, bărbatul a refuzat să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a ales cu dosar penal atât pentru conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot ieri un echipaj din cadrul postului de poliție Gura Vitioarei a oprit pentru control pe conducătorul unui moped, care circula în localitate, pe DN 1A.

Nu le-a trebuit mult timp oamenilor legii să înţeleagă că bărbatul consumase alcool. Când l-au verificat cu etilotestul a rezultat o concentrație de 1,03 mg/l în aerul expirat. Şi acesta s-a ales cu dosar penal.

Între orele 8 și 10, pe raza de competență a Secției de Poliție Rurală nr. 11 Drajna s-a organizat o acțiune rutieră.

Au fost controlate 35 de autovehicule (8 testări alcoolscop), legitimate 38 de persoane și s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.190 lei.

Și pe raza orașului Boldești-Scăeni a fost organizată, ieri, o acțiune rutieră, având ca scop reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Au fost verificate 26 de autovehicule (8 testări alcoolscop), iar pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.350 lei, și au retras patru certificate de înmatriculare.

Timp de 4 ore s-a acționat ieri și în Mizil și pe D.N.1B-E577, de data aceasta pentru combaterea indisciplinei bicicliștilor și căruțașilor.

Au fost controlate 33 de autovehicule, cinci dintre șoferii opriți fiind verificați cu aparatul etilotest.

Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, dintre care două pentru bicicliști, și a fost reținut un permis de conducere.

Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la 1.885 lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor