logo
RNTV Live

Bugetul de Stat pe anul 2019 – exerciții de demagogie PSD și un real pericol pentru economie

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu
Mihai Constantinescu

Bugetul de Stat pe anul 2019 – exerciții de demagogie PSD și un real pericol pentru economie

În viziunea deputatei PMP Cătălina Bozianu, bugetul de Stat pe anul 2019 – exerciții de demagogie PSD și un real pericol pentru economie.

“Au început exercițiile de demagogie ale guvernanților pe tema Bugetului de Stat pe anul 2019. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declară: „Facem istorie!”. Și continuă cu o înșiruire a obiectivelor bugetare de la anul: miza pe o creștere economică de 5,5%, deficit bugetar mai mic decât cel din 2018 (dar evită să ne spună cât ar fi acest deficit), creșteri de bugete și la Sănătate, și la Educație. Și, mai ales, ministrul Teodorovici nu uită să repete mecanic minciuna pe care echipa lui Liviu Dragnea o propagă din 2016 încoace: încep marile investiții în infrastructură! Adică, în autostrăzi.
Nu știu câți români mai sunt dispuși să asculte și să creadă promisiunile cu iz de basm ale guvernării PSD, dar știu că domnul Teodorovici, care, în aceleași declarații, vorbește din nou de majorarea veniturilor populației, omite să ne spună câteva realități crunte pentru țară. Mai întâi, nu ne transmite faptul că guvernul nu mai are bani de pensii pentru luna decembrie și se împrumută pe piețele internaționale de capital. Apoi, că deficitul bugetar pe care îl are în vedere cabinetul Dragnea-Dăncilă pentru anul 2019, de aproximativ 3,5% din Produsul Intern Brut, ar fi cel mai mare din Uniunea Europeană și că acea creștere economică prognozată este mult mai mică decât estimările Comisiei Europene (5,5 la sută, față de 4 procente). În fine, dl. Teodorovici tace înțelept atunci când vine vorba despre a preciza, cu subiect și predicat, care sunt acele bucăți de autostradă pe care le vom vedea construite în anul 2019. Cât despre majorarea veniturilor bugetarilor, dacă creșterile galopante de salarii din ultimii doi ani vor continua și la anul, atunci – o spune Asociația Oamenilor de Afaceri din România – ne așteaptă un dezastru financiar-fiscal pe care societatea românească îl va deconta în integralitatea ei.
„Facem istorie”, afirmația arogantă a ministrului Teodorovici, are, așadar, toate șansele să fie adevărată, însă în sens negativ. Nesupus dezbaterii publice, așa cum ar fi fost firesc, adoptat cu o viteză și într-o secretomanie nejustificate, plasat spre dezbatere Parlamentului după un calendar care nu permite nicio discuție serioasă, temeinică, și nici amendarea proiectului de către parlamentari, Bugetul de Stat pe anul 2019 s-ar putea să reprezinte cea mai grea lovitură pe care guvernarea incompetentă și demagogică Dragnea-Dăncilă o dă economiei și societății românești”, a scris pe Facebook Cătălina Bozianu.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor