logo
RNTV Live

Cadouri ”vii” de Paște! Vezi cât costă și de unde le poți cumpăra / Video – Foto

Moftul de a avea un iepuraş se transformă în abandon după Paşte. Ce decizie a luat conducerea Grădinii Zoo Bucov
Oana Stoica

Mai este doar o săptămână până la Paşte, cea mai importantă sărbătoare religioasă a creştinilor, care marchează miracolul Învierii Domnului. Așa că pe lângă agitația pregătirii bucatelor tradiționale, în aceste zile toată lumea caută cadouri pentru cei dragi.

Imaginea emblematică a sărbătorilor pascale este iepurașul, cel care aduce daruri. Poate fi el în sine un cadou, mai ales pentru cei mici.

Conducerea Grădinii Zoologice Bucov vinde în această perioadă iepurași pitici. Gemotoacele albe de blană costă doar 15 lei și pot deveni cadoul perfect de Paște.

 

Dar de unde vine acest simbol al Paștelui? Pesonajul extrem de îndrăgit al aceste sărbători creștine, are origini păgâne. Iepuraşul de Paşti este emblema fertilităţii, și este asociat de creştini cu apariţiile lui Iisus dupa Înviere.

Prima oară, iepurașul de Paște a apărut ca și asociere cu marea sărbătoare, în Germania, în anul 1590. Germanii credeau că iepuraşul este cel care aduce ouăle roşii în Joia Mare. Exista și supersitiția că dacă un copil este foarte cuminte, iepurașul, care ara alb, aducea un coș plin cu ouă colorate.

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor