logo
RNTV Live

Calificarea în semifinalele Cupei României s-a decis în urma setului de aur

Calificarea în semifinalele Cupei României s-a decis în urma setului de aur
Mihai Constantinescu

Tricolorul LMV Ploieşti – SCM U Craiova 3:0 (26:24, 25:19, 25:20)

* Set de aur – 15:9 pentru SCM U Craiova

Tricolorul LMV Ploieşti a disputat meciul retur din sfertul de finală al Cupei României cu SCM U Craiova, întâlnirea având loc la Sala „Olimpia”.

După eşecul în trei seturi de la Craiova (15:25, 22:25, 23:25), elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu aveau nevoie de un succes în trei sau patru seturi pentru a trimite confruntarea în „set de aur” şi de a forţa calificarea în semifinale.

Tricolorul LMV a început în următoarea formulă de joc: 1. Kostiantyn Zhylinskyi, 14. Tudorel Farcaş, 8. Andrei Dan Grigoraş, 9. Florin Voinea, 13. Kostiantyn Riabukha, 18. Jose Carrasco Angulo – 2. Goran Skundric; au mai jucat 5. Cosmin Ghimeş (cpt.), 7. Aleksandar Milivojevic, 12. Vladan Aleksic.

De partea cealaltă, selecţionerul României, Dănuţ Pascu, i-a trimis în luptă pentru SCM U Craiova pe următorii jucători: 3. Zlatan Yordanov, 5. Nikita Stulenkov, 10. Cristian Bartha, 11. Laurenţiu Lică (cpt.), 12. Marian Bala, 18. Răzvan Olteanu – 6. Mihai Mărieş; au mai jucat 1. Marcel Keller, 2. Andrei Georgescu, 7. Bogdan Ene, 14. Filip Tudor, 15. Silviu Suson.

Arbitrii partidei au fost George Grădinaru şi Florin Dimachi, amândoi din Galaţi, iar observator FRV – Marian Stoica, din Bucureşti.

Motivați pentru un nou joc mare, după ce au înregistrat primul eșec pe teren propriu, sâmbătă, cu CS Arcada Galați, jucătorii pregătiți de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au demonstrat că nu se dau la o parte indiferent de situație, luptând până la capăt pentru șansa de a se califica mai departe. Iar Tricolorul LMV a fost aproape de o calificare istorică, replicând pentru înfrângerea din tur, tot cu un succes în trei seturi, dar cedând „setul de aur”, într-o formulă cu doar nouă jucători valizi.

În primul set, oaspeții au fost la conducere în debut, dar Farcaș și Voinea au adus gazdele în avantaj, scor 8:7. Tricolorul LMV s-a desprins apoi la două puncte, scor 12:10, după care a urmat replica echipei craiovene, care a revenit în frunte, după trei puncte consecutive.

Ploieștenii au egalat, însă SCM U Craiova se vedea la conducere la cel de-al doilea timeout tehnic, scor 16:14. Tricolorul LMV a egalat din nou, la 16, dar oaspeții au replicat prin două puncte la rând, moment în care antrenorul Sergiu Stancu a cerut timp de odihnă, introducându-l, apoi, pe Milivojevic în locul lui Farcaș.

Iar cu un joc la fileu foarte bun, gazdele au întors rezultatul, cu trei puncte la rând, după care, pe serviciile excelente ale lui Grigoraș și cu un blocaj superb al lui Riabukha, Tricolorul LMV s-a desprins, scor 22:20, ajungând la două mingi de set, ulterior. Ghimeș a intrat pentru a servi, însă nu i-a ieșit combinația, iar SCM U Craiova a egalat la 24.

A urmat un timeout inspirat al tehnicienilor ploieșteni, care l-au reintrodus pe Farcaș în joc, iar cu o preluare foarte bună și o apărare atentă Tricolorul LMV și-a adjudecat primul act, scor 26:24.

Setul secund a început cu un punct maraton, în care ambele formații au salvat situații complicate, însă oaspeții au reușit să și-l adjudece, urmând apoi încă două puncte, distanțându-se, ulterior, chiar la 5:1. Cu un serviciu foarte bun al lui Carrasco, preluări excelente ale lui Skundric, cu un blocaj bun, Grigoraș și Voinea a restabilit egalitatea, la 5.

Tricolorul LMV nu s-a oprit aici, după câteva momente de echilibru, desprinzându-se la 12:8, centrii ucraineni Riabukha și Zhylinskyi fiind în prim-plan, grație serviciilor formidabile ale lui Grigoraș. SCM U Craiova nu a găsit soluții să oprească asaltul gazdelor, care s-au distanțat la 14:9, respectiv 18:11, Carrasco realizând, de asemenea, un joc foarte bun, contribuind chiar și cu puncte și cu un serviciu solid.

Antrenorul Dănuț Pascu a schimbat aproape întreaga echipă, pe parcurs, văzând că jocul titularilor săi a fost stopat de determinarea omologilor din tabăra ploieșteană. Nu s-a schimbat, însă, nimic în derularea partidei, iar Tricolorul LMV s-a îndreptat spre adjudecarea setului fără mari emoții, din perspectiva scorului, care a fost 25:19, dar trecând printr-un moment delicat, după ce Riabukha s-a accidentat la glezna piciorului drept, ieșind de pe teren șchiopătând, fiind schimbat cu Aleksic.

Cu Riabukha rămas pe margine, susținându-și frenetic colegii din spațiul rezervelor, Tricolorul LMV a preluat conducerea în debutul setului al treilea, scor 2:1, prin Farcaș și Aleksic. Dar, SCM U Craiova a revenit, printr-un parțial de 5:1.

Jocul defensiv a revenit la parametri optimi, iar Grigoraș a fost de neoprit pe atac, Tricolorul LMV reducând diferența la un singur punct, scor 6:7. Iar, apoi, tot Grigoraș și Zhylinskyi, cu un blocaj, au adus gazdele în avantaj, scor 10:8. Oaspeții au reușit să egaleze, la 14, dar Aleksic și Voinea au refăcut diferența de două puncte, scor 16:14. Echipa din Craiova a replicat, din nou, însă, de la 16:16, Tricolorul LMV s-a desprins decisiv, prin patru puncte consecutive, cu Aleksic la serviciu.

Ploieștenii au reușit să-și apere avantajul creat, gestionând perfect finalul de set, adjudecându-și actul cu scorul de 25:20, după punctele lui Zhylinskyi, Grigoraș și Farcaș.

Astfel, Tricolorul LMV a învins, din nou, în Sala „Olimpia”, pe echipa campioană, după succesul înregistrat în campionat, cu scorul de 3:1, iar calificarea în semifinalele Cupei României s-a decis în urma setului de aur.

SCM U Craiova, la care au revenit titularii în formula de bază, în mare parte, a avut inițiativa în startul setului, conducând cu 3:1. Tricolorul LMV a egalat la 3, printr-un blocaj al lui Voinea, dar cu erori de preluare gazdele se vedeau conduse la trei puncte, scor 3:6. La scorul de 4:6, s-a jucat cel mai controversat punct al meciului, inițial fiind oferit gazdelor, însă, după mai multe discuții între arbitrii și jucători, s-a decis rejucarea sa, nefiind o dovadă clară că mingea ar fi ieșit din teren la atacul oaspeților.

La rejucare, punctul a revenit craiovenilor, care, apoi, au destabilizat jocul gazdelor la fileu, desprinzându-se la 10:5. Farcaș, Grigoraș, Carrasco, Zhylinskyi au încercat să mențină vie speranța ploieștenilor de a obține calificarea în semifinale, însă diferența a fost prea mare pentru a reveni, iar SCM U Craiova și-a adjudecat setul de aur, cu scorul de 15:9, asigurându-și prezența în penultimul act al Cupei României, unde se va confrunta cu CS Arcada Galați.

Tricolorul LMV se poate consola cu faptul că, în pofida problemelor de efectiv, a realizat un joc foarte bun, învingând pentru a doua oară la rând echipa campioană în Sala „Olimpia”.

Astfel, după două partide la rând disputate pe teren propriu, pentru Tricolorul LMV urmează deplasarea la Dej, unde, sâmbătă, de la ora 17:00, are programată confruntarea cu CS Unirea, în cadrul etapei a IX-a din turul fazei I a Diviziei A1.

În Cupa României, celelalte dispute din sferturi s-au încheiat astfel:

Tur: VCM LPS Piatra Neamț – Știința Explorări Baia Mare 0:3 (19:25, 20:25, 15:25)

Retur: Știința Explorări Baia Mare – VCM LPS Piatra Neamț 3:0 (25:19, 25:16, 25:19)

*ambele partide s-au disputat la Baia Mare

Tur: Unirea Dej – Volei Municipal Zalău 0:3 (23:25, 15:25, 21:25)

Retur: Volei Municipal Zalău – Unirea Dej 3:1 (25:18, 25:20, 19:25, 25:21)

Tur: Arcada Galați – Steaua București 3:0 (25:21, 25:22, 25:16)

Retur: Steaua București – Arcada Galați 2:3 (21:25, 25:21, 16:25, 25:21, 10:15)

Astfel, semifinalele Cupei României (tur – 25 ianuarie 2017; retur – 8 februarie 2017) sunt următoarele: Arcada Galaţi – SCM U Craiova, Volei Municipal Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Calificarea în semifinalele Cupei României s-a decis în urma setului de aur
Calificarea în semifinalele Cupei României s-a decis în urma setului de aur

sursa tricolorullmvploiesti.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor