logo
RNTV Live

Campania electorală va debuta vineri și se va încheia în data de 8 iunie

urne vot
Constantin Corina

Pe 10 mai, vineri, va începe campania electorală pentru alegerile programate pe 9 iunie, iar vor fi aplicate regulile specifice referitoare la acțiunile și materialele de propagandă permise

Biroul Electoral Central face o recomandare fermă către competitorii electorali să respecte regulile generale referitoare la desfășurarea campaniei electorale, să adopte un discurs echilibrat, onest și constructiv, și să evite manipularea sau denaturarea informațiilor pentru a preveni răspândirea știrilor false, dezinformarea și alte abateri care ar putea afecta integritatea procesului electoral.

Acest lucru este subliniat în comunicatul de presă al instituției, citat de news.ro. Discursul și mesajele politice transmise de competitorii electorali ar trebui să promoveze principiile democratice și să contribuie la crearea unui climat de integritate în campaniile electorale, atât în respect față de ceilalți competitori, cât și față de alegători.

Birourile electorale de circumscripție sunt responsabile cu monitorizarea corectei desfășurări a campaniei electorale în circumscripția lor și cu soluționarea plângerilor referitoare la împiedicarea unor partide politice, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice, alianțe electorale sau candidați independenți de a-și desfășura campania electorală conform prevederilor legale, precum și plângerilor privind încălcarea altor norme legale relevante.

Încălcarea acestor norme poate atrage aplicarea unor sancțiuni contravenționale sau penale, în funcție de caz. Desfășurarea campaniei electorale în media audiovizuală trebuie să respecte prevederile Legii nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, ale Legii nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale deciziilor Consiliului Național al Audiovizualului privind regulile de desfășurare a campaniei electorale în audiovizual pentru alegerile europarlamentare și locale din 2024. Campania electorală se va încheia sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 7:00.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor