logo
RNTV Live

Câmpinenii, invitaţi la cel mai ofertant târg al sfârşitului de toamnă

Mihai Constantinescu

Târgul cu dichisuri şi bunătăţi ajunge în Câmpina

Câmpinenii, invitaţi la cel mai ofertant târg al sfârşitului de toamnă

Se deschide cel mai ofertant târg din această toamnă din Prahova! Târgul  cu Bunătăți și Dichisuri ajunge în Câmpina, pe pasajul din zona Pieței Centrale. toată țara.

În perioada 13-16 noiembrie, câmpinenii vor găsi o mulţime de producători din ţară. Aceştia sunt din: Brașov, Argeș, Covasna, Mureș, Dâmbovița, Focșani, Bistrița Năsăud, Prahova și Neamț, de la care vor putea cumpăra bunătăți naturale și tradiționale, dar și reinterpretate.

Pofticioşii sunt aşteptaţi cu brânzeturi proaspete sau maturate, cașcavaluri, urdă sau brînză de burduf în coajă de brad, cașcavea și caș. Bunătățile din carne sunt și ele de apreciat: cârnați tâiați la topor, cu carne de vită sau porc, slane tradiționale sau ținute în baiț cu usturoi, cârnați și pastramă de oaie ca la stână, mușchi afumat și condimentat, însă mult mai multe veți descopri în vitrinele producătorilor și mai ales dacă degustați.

Dulciuri pentru pofticioşi

Iubitorii de dulce vor avea și ei parte de bucurii. În Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vor găsi Kurtos kalacs, proaspăt copt la jar, ciocolată de casă, ruladă cu ciocolată, cozonac, plăcinte și alte mici dulcegării, precum și sucuri naturale din mere, cu sau fără sfeclă roșie.

Suprizele acestei ediții le vor găsi la standurile cu dulceată și la cel cu produse apicole. Vor putea degusta și cumpăra dulceața de trandafiri de Damasc cu lavandă, fără zahăr și mierea de coriandru.

De aici puteţi să cumpărați şi câte un cadou special, lucrat manual: creații vestimentare crosetate sau din blană natuală, obiectele de decor din hârtie reciclată, articole de artizanat românesc, cosmetice naturale cu turmenic, busuioc, trandafiri si argila, decorațuni din lemn și de ce nu, cadouri cu mesaje amuzante, regăsite în borcane frumos decorate, pline cu bomboane aromate.

Atelierele Gratuite “Pasiuni și Meșteșuguri”.

Ca la fiecare ediție, echipa Târgului cu Bunătăţi și Dichisuri, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpina organizează în școlile din municipiu Atelierele Gratuite “Pasiuni și Meșteșuguri”.

La această ediție, joi, 14 noiembrie, peste 90 de copii vor lucra cu tehnica lânii împâslite. Copiii vor așeza strat peste strat lâna netoarsă, colorată, pentru ca mai apoi sa o înțepe cu un instrument special până când se modelează în forma de frunză de toamnă, realizându-și astfel un breloc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-cei-care-vor-sa-devina-pompieri-mai-au-la-dispozitie-doar-4-zile/?fbclid=IwAR2aWM8yA8cqwyWOJJSWi9R1FAD5c2WQ5MqSGqxORB0Kij2rSvULALxucCU

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/s-a-urcat-baut-la-volan-si-politistii-ploiesteni-au-pornit-in-urmarirea-lui-ce-au-descoperit/?fbclid=IwAR1U0Isj76rf_KhEm6N-y9C23ndwRMMzzcP4SziBpPw7RnUDEpuNNDOtmcw

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/expozitia-luna-lui-brumar/?fbclid=IwAR2Q0ldEYGr5NS6_R-czShKwbL67pXTSV42Xg0S4iKJI_B_oV2hOaQRMGqc

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor