logo
RNTV Live

Campioana Portugaliei, prima adversară din CEV Challenge Cup

Campioana Portugaliei, prima adversară din CEV Challenge Cup
Mihai Constantinescu

Miercuri seară, după miezul nopţii în România, Tricolorul LMV Ploieşti şi-a aflat prima adversară din CEV Challenge Cup, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu urmând să se confrunte cu Fonte do Bastardo Azores (foto), campioana Portugaliei, care a eliminat gruparea norvegiană Førde VBK, în faza preliminară.

După ce, în tur, se impusese cu scorul de 3:1 (25:21, 25:13, 28:30, 27:25), echipa portugheză, antrenată de Joao Miguel Jose şi João Coelho, ambii din Portugalia, a câştigat, miercuri, şi disputa de pe teren propriu din faza preliminară, învingând formaţia norvegiană cu scorul de 3:0 (25:21, 25:23, 25:11).

Cei mai bun jucători ai echipei cu sediul în Praia da Vitoria au fost centrul Kristopher Johnson, din SUA, cu 13 puncte (5 BP, 12 W-L), 8/9 atacuri reuşite, 3 aşi şi 2 blocaje, şi portughezul Diogo Morais (universal), cu 10 p (6 BP, 9 W-L), 9/15 atacuri reuşite, un blocaj.

De menţionat că printre jucătorii remarcaţi la echipa norvegiană a fost şi singurul stranier din lot, românul Vasile Afloarei, cu 6 p, 4/4 atacuri reuşite, 2 blocaje.

Astfel, în 16-imile Fazei Principale din CEV Challenge Cup – a treia competiţie continentală ca valoare, Tricolorul LMV va întâlni, la debutul său din istorie în cupele europene, campioana Portugaliei. Turul confruntării va avea loc în deplasare, între 6 şi 8 decembrie (data exactă a meciului încă nu a fost stabilită), iar returul este programat la Sala „Olimpia”, pe 22 decembrie, de la ora 18:00.

Învingătoarea dintre Tricolorul LMV şi Fonte va întâlni în optimile de finală ale Fazei Principale pe câştigătoarea dintre Pafiakos Pafos (Grecia) şi Galatasaray Istanbul (Turcia), duel care are programate ambele manşe în Turcia (6 şi 8 decembrie).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor