logo
RNTV Live

Care va fi prognoza meteo pentru Florii, având în vedere că la munte a nins chiar la sfârșitul lunii aprilie?

Cod galben de ninsori puternice şi viscol până mâine.Traficul greu de pe DN 1A,redirecţionat pe DN1. Recomandări
Constantin Corina

La munte, iarna a revenit în toată splendoarea ei! La sfârșitul lui aprilie, la Rânca, am avut parte de ninsori abundente, asemănătoare celor din mijlocul lui decembrie

Cu doar 10 zile înainte de Paște, zăpada înfloririi mioarelor a transformat peisajul din Rânca într-un tablou iernatic. Frigul a completat atmosfera neobișnuit de primăvăratică pentru o zi de primăvară. Temperaturile au coborât aproape de pragul înghețului, la fel și în Păltiniș și Bâlea Lac.

Potrivit reporterului Diana Speretoiu de la Observator, vremea la final de aprilie în zona montană a județului Gorj a fost ca în mijlocul iernii. La Rânca, termometrele indică doar 1 grad Celsius, în timp ce zăpada a căzut abundent, adăugând un nou strat de aproape 10 cm în doar câteva ore.

Șoferii au întâmpinat dificultăți pe drumurile înzăpezite, luptându-se cu vizibilitatea aproape zero. Pe Transalpina, autoritățile au intervenit cu sare și nisip pentru a îmbunătăți condițiile de circulație. Întreaga zonă rămâne sub avertizare de ninsori până mâine dimineață.

Cristi Tudor de la DRDP Craiova a declarat că vor interveni cu lama în caz de necesitate. Acesta face un apel către șoferi să nu plece la drum cu autovehicule neechipate corespunzător pentru condițiile de iarnă în aceste zone, deoarece se expun unui pericol real.

Zăpadă consistentă s-a acumulat și în zona stațiunii de schi Voineasa. Ninsoarea neașteptată a adus bucurie copiilor care își doreau zăpadă după o iarnă secetoasă.

În ceea ce privește vremea de Florii, meteorologii prognozează o încălzire în zilele următoare, iar duminică, de Florii, se preconizează soare și temperaturi în jur de 22-25 de grade Celsius în aproape toată țara.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor