logo
RNTV Live

Cătălin Burlacu: “A fi într-o funcție publică presupune să te și pricepi, nu să mergi pe bâjbâite și să-ți dai cu presupusul!”

cb
Cristian Anghelescu

Orice discuție cu campionul Cătălin Burlacu este un bun prilej pentru reevaluare și aducere aminte, pildele oferite de acesta fiind aproape de ceea ce, în mod normal, fiecare dintre noi își tot propune dar… parcă  nimic nu se și realizează!

Cătălin este un tip “altfel”, mai direct și mai spontan decât mulți dintre sportivii rămași în mocirla sportului prahovean. A vrut să facă din Ploiești aceeași recunoscută capitală a baschetului românesc de pe vremea CSU Asesoft. A îndrăznit să ceară pentru ca, ulterior, să dea urbei cunoscuta măreție. A promis în dreapta și stânga, a promovat CSM-ul în eșalonul de elită al baschetului național, și-a făcut un lot competitiv dar a crezut în politicianism și, firește, a pierdut… Visul i s-a năruit ca prin farmec și a rămas doar cu un zâmbet împietrit, nefiresc totuși pentru un campion atât de adulat. Și-a mușcat pumnii cu obidă și s-a decis să ierte. Dar de uitat nu a uitat umilința la care a fost supus, poate mai puțin el cât infinit mai mult colegii, coechipierii, prietenii!

L-am întrebat, astăzi, despre noua cale aleasă, aceea de a părăsi Ploieștiul și a merge să joace la Craiova. Un oraș mare care l-a primit cu brațele deschise, o echipă a municipalității care inițial l-a plâns dar l-a înțeles când a anunțat, acum un an, că se întoarce acasă, la Ploiești, să-ți urmeze visul de a readuce urbea lui nenea Iancu în topul baschetului românesc. După cunoscutul circ răgățean urmat de lacrimi de crocodil și hohote forțate de râs, într-un moment de acalmie atât de dorit de către clovnii de serviciu, Burlacu s-a reorientat și a semnat cu SCM Craiova având puterea să privească viitorul de la înălțimea pivotului care a “căpăcit” o mare parte din spuma europeană a sportului cu mingea la coș. A ratat, flagrant, o singură dată: la Ploiești, în fața unor neaveniți care i-au furat mingea! Și i-au și tăiat-o!

Cătălin Burlacu rămâne, însă, în inimile celor care știu că sângele apă nu se face iar el, campionul, poate să și dovedească că merită să fie apreciat și aplaudat. Vă veți da seama de asta și lecturând interviul acordat Republikanews!

Reporter: Salutare, Cătălin! Ce faci, cum îți este la Craiova, cum te-ai acomodat?

Cătălin Burlacu: Salutare! Acum merg spre antrenament, am ceva vreme de vorbit cu tine! Cum să fie la Craiova? Foarte, foarte bine! Am regăsit aceiași oameni super ok, oameni care iubesc sportul, valorile și mai ales orașul! M-au așteptat încă din vară dar eu am crezut că poate-poate se va întâmpla ceva la noi acasă, la Ploiești! De fapt, s-a și dovedit, am rămas printre singurii proști de acolo care chiar credea cu adevărat în ceva, într-un viitor corect! Dar, lucrurile nu vor rămâne așa…

R: Adică? Ce vrei să spui?

  1. B.: Adică au apărut, deja, primele acțiuni câștigate în instanță și vor fi și următoarele, cu siguranță! Se “dovedește” acum ce au tot sporovăit aleșii, cu ilegalitatea PFA-urilor, cu aruncatul gunoiului sub preș, cu datul de gard! Și, reține, vorbim despre oameni care nici măcar nu sunt în stare să fie în consens, astăzi, atunci când oamenii așteaptă să-și ducă odraslele la școală! Să anunțe ceva! Unii știu, alții ba! Unii îi duc, alții îi țin acasă! Vorbesc despre consensul oamenilor care conduc urbea, personaje care nu știu să-și gestioneze propria viață, ce să mai vorbim despre a conduce aproape 300.000 de oameni! Vă dau cuvântul de onoare, am jucat la echipe aparținând de mari orașe dar așa ceva nu am întâlnit nicăieri! Eu zic că a fi într-o funcție publică presupune să te și pricepi, nu să mergi pe bâjbâite și să-ți dai cu presupusul! Oamenii din politică sunt născuți să facă politică nu să se joace de-a politica! Ei trebuie să ajute comunitatea nu să o dea înapoi și să o dezonoreze!

R: Părerea ta care ar fi?
C. B.: Părerea mea este că nu se înțelege sensul! Ploieștiul este osândit să sufere până la alte alegeri! Nu ai ce să faci, pur și simplu! La un moment dat am zis că poate că nu s-a dorit sportul în oraș, că aveam noi, ăștia din fenomen, fețele mai strâmbe, eram mai urâți ori mai proști! Dar, cum lesne se vede, nimic nu se face, niciun proiect nu funcționează coerent! Te rog să mă crezi, nu mint și nu exagerez absolut deloc: de la Craiova trec prin patru județe înainte să ajung în Prahova – Dolj, Olt, Argeș și Dâmbovița – se merge ață, drumurile sunt curățate perfect! Și nu vorbesc despre drumul național, așa este și în orașe, la Craiova, Slatina, Pitești, Găești, Târgoviște… Când ajung la Ploiești, haos! În afară de trei artere mari, haos, nu ai unde să parchezi, grămezi de gheață peste tot, zici că suntem blestemați, că nimeni nu coordonează și nu face nimic! Am ajuns la ultima fază, vineri, când m-am întors să stau trei zile cu familia, râdeam singur în mașină! Ce naiba, măi frate, chiar așa? După trei ore de ninsoare și 10 centimetri de zapadă să circuli ca pe patinoar? Asta spune multe, chiar totul, despre oglinda orașului! În situații grele, de acest gen, se văd oamenii care știu și se pricep să conducă! Habar nu am ce câștigă stând degeaba, fără ca oamenii să aprecieze acțiunile lor! Habar nu am cum sunt suportați acolo fără să arate că performează!

R: Te-ai aprins din nou, mereu ești acid cu cei din conducere!

  1. B.: Eu nu o să tac decât atunci când o să văd că orașul în care am ales să locuiesc cu soția și să-mi cresc copiii va fi o urbe cu adevărat europeană, nu doar cu numele! Când va fi condus de oameni capabili și dedicați celor care i-au ales! Când voi vedea că iese unul în față și spune că nu se pricepe și face un pas înapoi! Atunci o să cred în viitorul corect și demn al copiilor mei într-un oraș condus de oameni demni și civilizați!

R: Și, totuși, hai să vorbim și despre baschet!

  1. B.: Firește! Acum suntem în afara play-offului și obiectivul imediat este să ne calificăm între primele opt! La anul veți vedea o altă forță a baschetului național, la Craiova! Așa se îndeplinesc obiectivele, după un an-doi de muncă în echipă! Am plecat unii, au venit alții, suntem pe un trend ascendent și vreau să cred că nu mă înșel la pronosticuri! Anul acesta, play-off, la anul, echipă care să se bată pentru o medalie!

R: Implicit, anunți că mai rămâi și sezonul viitor la Craiova?

  1. B.: Cu siguranță, rămân! Eu aș fi dorit să fi jucat pentru orașul meu, pentru Ploiești! Era exact același proiect: acest sezon trăgeam să prindem primele opt iar la anul, medalie în campionat sau Cupă! Sunt fericit că orașul are parte de conducere bună, că oficialii echipei sunt serioși și cu gândul la sport, la performanță! Iar noi, ca sportivi, ce să ne dorim mai mult? Craiova are echipă de volei masculin campioană, handbal feminin de top, fotbal de play-off și încă și încă! Oltenii iubesc sportul și conducătorii urbei au înțeles asta! Adică invers decât la Ploiești!

R: Mulțumesc, Cătălin!

  1. B.: Să trăiești, să fi sănătos!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor