logo
RNTV Live

Cătălina Bozianu, PMP:”Suntem singurul partid de opoziție care ascultă, înțelege și preia punctele esențiale de pe agenda românilor”

catalina bozianu
Mihai Constantinescu

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu la Congresul Partidului Mișcarea Populară

Cătălina Bozianu, PMP:”Suntem singurul partid de opoziție care ascultă, înțelege și preia punctele esențiale de pe agenda românilor”

“Am avut, ieri, onoarea de a le vorbi colegilor delegați la Congresul Partidului Mișcarea Populară:
Încep prin a-i mulțumi președintelui Traian Băsescu pentru că ne-a dat șansa de a fi parte a unui proiect politic unic pe scena românească de astăzi: Partidul Mișcarea Populară. Unic, pentru că este inițiat și construit de cel mai bun politician al României de azi. Unic, pentru că are în centrul său România și pe români.
Suntem singurul partid care propune și susține, astăzi, un proiect de țară – Unirea cu Republica Moldova. Suntem singurul partid de opoziție care susține sincer și deschis singura cale prin care PSD poate fi alungat de la putere – alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Suntem singurul partid de opoziție care ascultă, înțelege și preia punctele esențiale de pe agenda românilor 
În ciuda celor care ne cântă prohodul pe la televiziuni, fie de la putere, fie din opoziție, suntem cel mai viu partid de pe scena politică actuală. Atacurile la adresa noastră, venite fie din zona puterii, fie din zona opoziției, sunt cea mai bună dovadă că existența noastră supără. Că activitatea noastră deranjează și sperie. 
Eu am convingerea că vom rezista tuturor atacurilor și că vom ieși din acest război mai buni și mai puternici. Chiar dacă nu ne va fi ușor. 
Ne luptăm cu PSD. Cu partidul care, este evident pentru toată lumea, vrea să acapareze întreaga putere din România. Avem de purtat o luptă grea, cu un mamut politic care are resursele țării pe mână și care manifestă tendințe autori-tare. 
În același timp, ne luptăm cu criza de credibilitate pe care o traversează politicul în ochii românilor. Niciodată nu au fost atât de puțini oameni dispuși să acorde încredere și voturi partidelor politice. 
Oamenii vor cu adevărat figuri politice noi. Vor un alt mod de a face poli-tică. Vor ca politicienii să se implice în viața lor. Să îi asculte, să le preia problemele și să le promoveze interesele. Vor ca politicienii să pună țara mai presus de interesele proprii. Vor un raport de echilibru între stat, sub toate formele sale, și cetățean. Am mai spus-o și o spun și acum: pentru noi, pentru Partidul Mișcarea Populară, această situație reprezintă o oportunitate. O șansă istorică. Șansa de a deveni partidul dorit de români. Suntem singurul partid care face opoziție reală și competentă la PSD. Pentru că, dacă PSD a dovedit că nu știe să guverneze, PNL dovedește că nu este capabil să facă opoziție. 
Ca președinte interimar al organizației de femei, am datoria să spun câte-va cuvinte și în această calitate. Mă rezum, aici, la a transmite un singur mesaj: noi, la Partidul Mișcarea Populară, nu vom urma modelul PSD în materie de promovare a femeilor în politică. PSD nu este un model de urmat. Dimpotrivă! 
Într-adevăr, avem premier o femeie, primar general la București – o fe-meie, ministru de Interne – o femeie. În realitate, niciuna dintre aceste doamne nu face cinste funcției în care a fost promovată. Doamna Firea a încercat să spe-culeze politic succesul Simonei Halep și s-a făcut de râs. Doamna Firea a sufocat și mai mult traficul în București, iar străzile arată ca după bombardament. Doamna Dăncilă și doamna Carmen Dan nu sunt decât simple executante ale ordinelor lui Liviu Dragnea, un fel de secretare pe al căror birou scrie „premier” și „ministru de Interne”. Respect munca de secretariat, este chiar esențială pen-tru buna funcționare a unei organizații, dar, pentru aceste demnități înalte din statul român, este nevoie de mult mai mult.
Nu, aceste doamne promovate nu pot fi modele de femei-politician. Modele sunt acele femei care câștigă alegeri și sunt puse în funcții publice datorită competenței lor, și nu obedienței față de un șef. Datorită realizărilor personale, și nu faptului că dau bine în poză. 
Simplul fapt că un demnitar este femeie nu are, în esență, nicio valoare. Important este cât de competent, de performant și de onest este acel demnitar. Deși sunt femeie, nu cred că, în politică, genul ocupanților de funcții publice are vreo importanță. În a fi femeie nu ai nici un merit. În a fi competent sau incompetent, meritul sau vina îți aparțin în totalitate.
Iar noi trebuie să contrapunem ofertei PSD de promovare a unui anumit tip de femei, un model politic care pleacă de la această realitate. Un model al competenței, al muncii susținute pentru binele public, al femeii cu personalitate, care reușește prin propriile forțe. Un model al femeii care, o dată ajunsă în funcția publică, are un singur șef adevărat: cetățeanul, comunitatea. 
Împreună, femei și bărbați din Partidul Mișcarea Populară, trebuie să ținem cont de această realitate, în tot ceea ce facem în politică. Dacă vom ține cont de această realitate, dacă vom fi mereu la dispoziția oamenilor cărora le cerem să investească în noi încredere și voturi, nu avem cum să nu reușim. Să credem în șansa noastră, să muncim din greu în funcțiile publice pe care le deținem și să fim cinstiți cu românii. Am toată încrederea că noua echipă de conducere, din care sunt onorată să fac parte, în frunte cu dl. Președinte Tomac, va acționa în acest mod. Și, astfel, vom câștiga!
Vă mulțumesc!
Vă urez și ne urez mult succes!”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor