logo
RNTV Live

Câți bani să aibă și țara asta? Deficitul bugetar a explodat. Dragnea continuă!

dancila_dragnea_1000x600_25295700
rnews

Se confirmă. Deficitul bugetar a explodat. Dragnea și Vâlcov au dus România pe marginea prăpastiei! Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol.

Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri. Execuția bugetului general consolidat pe primele șase luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 14,97 miliarde lei, respectiv 1,61% din PIB, nivel care pune în pericol posibilitatea de încadrare în ținta anuală de 3%. Creșterea veniturilor, cu peste 12%, a fost cu mult depășită de avansul de 19% al cheltuielilor. Sumele cheltuite de guvern au crescut cel mai mult pentru salarii și dobânzi. Două treimi din din banii cheltuiți de stat merg în salarii și asistență socială, scrie Profit.ro.

Evoluția agravează și mai mult situația finanțelor publice, după ce și în execuția anterioară, la finele luni mai, deficitul continua să se adâncească la 0,88 din PIB, respectiv 8 miliarde de lei, de trei ori și jumătate mai mult decât în perioada similară a anului trecut și în luna mai, în condițiile unui avans al cheltuielilor de două ori mai rapid decât al veniturilor. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice, veniturile bugetului general consolidat din primul semestru, în sumă de 132,04 miliarde lei, reprezentând 14,2% din PIB, au fost cu 12,6% mai mari, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Au crescut față de anul precedent încasările din contribuțiile de asigurări (+36,8%), la 46,81 miliarde de lei, în condițiile în care din februarie au fost transferate contribuțiile din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. În suma totală raportată pentru contribuții Finanțele au inclus și sumele din contribuția asiguratorie pe munca, în curs de distribuire. Reversul medaliei după transferul contribuțiilor a fost scăderea încasărilor din impozit pe salari și venit, unde minusul a fost de peste 3,2 miliarde de lei.

Continuarea aici:

https://www.comisarul.ro/articol/se-confirma-deficitul-bugetar-a-explodat-dragnea-s_956863.html

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor