logo
RNTV Live

Caz incredibil la un centru de reabilitare: Un bolnav psihic i-a scos ochii unui alt pacient!

15.Poza_CRRN_Talmaciu
Ciprian Radu

Un bolnav psihic i-a scos ochii unui alt pacient

Un pacient cu retard mintal i-a scos ochii altui bolnav la centrul de reabilitare de la Tălmaciu, județul Sibiu. 

 

“Beneficiarul D.M, diagnosticat cu retard mintal uşor cu tulburări de comportament şi elemente psihotice, reprezintă un pericol major atât pentru ceilalţi beneficiari cât şi pentru angajaţii centrului, aceştia din urmă fiind puşi în imposibilitatea de a evita evenimentul mai sus relatat din cauza repeziciunii cu care a acţionat bolnavul psihic”, se arată în comunicatul DGASPC Sibiu.

Agresorul este internat acum la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. S-a deschis un dosar penal pe numele său. 

Victima este supravegheată de medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Terapie Intensivă.

“Un pacient în vârstă de 32 de ani, a fost adus de către SAJ la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu, în urma umeri agresiuni soldată cu avulsia (smulgerea) globilor oculari. Pacientul a fost preluat de medici, i s-a realizat toaletarea plăgii şi hemostază (oprirea hemoragiei) precum şi sutura conjunctivei. În urma agresiunii suferite, bărbatul şi-a pierdut definitiv ambii globi oculari. I s-a efectuat şi un examen CT cranian, nu prezintă alte plăgi şi din punct de vedere biologic este stabil. În momentul de faţă pacientul se află internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă pentru tratament şi supraveghere de specialitate. Bărbatul necesită sedare permanentă în condiţiile în care este foarte agitat fiind pacient cu probleme psihice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Decebal Todăriţă.

Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor