logo
RNTV Live

Ce se va întâmpla cu Spitalul Schuller? CAS a făcut anunțul

surs foto Sursa de Sănătate
rnews

Număr de paturi redus?

Deputaul PNL, Roberta Anastase a anunțat săptămâna aceasta că numărul de paturi  din Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiesti va fi redus cu 25%.

“Am fost informată recent că secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești i-a fost redus cu 25% numărul de paturi printr-o decizie birocratică și lipsită de orice empatie sau realism a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Probabil că nu știau că secția, înființată anul trecut ca urmare a existenței unui număr din nefericire foarte mare de cereri, a fost una dintre cele mai accesate secții ale spitalului, încă din prima zi de funcțiune. «Recompensa» celor care gestionează sistemul a fost reducerea numărului de paturi de la 20 la 15. Inumană și lipsită de sens, având în vedere care este adresabilitatea secției. Nu o pot înțelege și sunt categoric împotriva deciziei”, a precizat aceasta, într-un comunicat transmis miercuri.

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a emis un comunicat de presă prin care neagă toate aceste informații.

Conținutul integral al comunicatului transmis de către CAS Prahova

Numarul de paturi contractabile cu C.A.S. Prahova stabilit,  pentru Spitalul Municipal Ploiesti, de catre Comisia constituita conform Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018, a ramas neschimbat incepand din anul 2015 si pana in prezent .

 Modificarile in repartizarea paturilor pe sectii si compartimente au intervenit, in structura organizatorica a Spitalului Municipal Ploiesti, in baza Avizului Ministerului Sanatatii din data de 29.05.2017 .

 In totala neconcordanta cu informatiile vehiculate, numarul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiesti a  crescut cu 50% in anul 2018, fata de anul 2017 .

Modalitatea de contractare a serviciilor medicale spitalicesti pentru sectiile de acuti-DRG se realizeaza, anual, in baza Contractului-Cadru si a Normelor de aplicare ale acestuia, avandu-se in vedere numarul total de paturi contractabile pe unitatea sanitara si nu, cum gresit se afirma, numarul de paturi contractabile pe fiecare sectie/compartiment in parte . 

In plus, conducerea Spitalului Municipal Ploiesti a comunicat institutiei noastre ca nu confirma in vreun fel asemenea informatii fara suport real .

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor