logo
RNTV Live

Ce spun reprezentanţii Agenției pentru Protecția Mediului privind poluarea Ploieștiului cu hidrogen sulfurat

poluare 5
Mihai Constantinescu

 Ce spun reprezentanţii Agenției pentru Protecția Mediului privind poluarea Ploieștiului cu hidrogen sulfurat

Comunicat de presă:

“Începând cu 04.04.2019, APM Prahova a monitorizat suplimentar,cu stația mobilă, calitatea aerului în zona străzii Vega din Ploiești și s-au constat creșteri și depașiri la indicatorul H2S (hidrogen sulfurat), creștere datorată activității ROMPETROL-Rafinăria VEGA Ploiești.

Condițiile meteo defavorabile (viteza mică a vântului, cu tendință S-SE, plafonul coborât de nori) au favorizat staționarea poluanților în zona Municipiului Ploiești

De asemenea, autolaboratorul APM Prahova a monitorizat, suplimentar, zona Mihai Bravu din Ploiești, unde nu s-au constatat depășiri la: NO2, NH3, SO2, H2S, COV (compusi organici volatili).

În zona Rafinăriei Petrobrazi nu s-au făcut monitorizări suplimentare deoarece am fost notificați cu privire la repornirea instalațiilor abia astăzi, 15.04-ora 9,21.

A fost informată Garda Natională de Mediu-Comisariatul Județean Prahova cu privire la situația existentă, în vederea luării măsurilor conform competențelor legale.

Vă reamintim că astăzi, 15 aprilie a.c., rafinăriile din zona Municipiului Ploiești aveau obligația de a monta stații proprii de monitorizare a calității aerului.

Vă putem informa că, până la această oră:

– SC PETROTEL LUKOIL SA a montat una din cele două stații prevĂzute, care este și funcțională

-ROMPETROL-Rafinăria VEGA este în curs de montare o stație la Poarta 2 (si va fi funcțională din 16 aprilie)

– UNILEVER Romania a montat stația in zona Școlii Berthelot din Ploiești (care este funcțională)

-ISOVER-Saint Gobain are o stație montată si funcțională (la sediul din Berceni).

Având în vedere condițiile meteo total defavorabile dispersiei poluanților, anunțate de Administrația Națională de Meteorologie, APM Prahova a transmis rafinăriilor din zonă atenționări în vederea luării tuturor măsurilor, astfel încât să nu fie afectată calitatea aerului și sănătatea populației.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor