logo
RNTV Live

Ce subiecte le-au dat bătăi de cap elevilor la proba de astăzi

300.000 de liceeni
rnews

Elevii care au dat, miercuri, proba la Istorie a Bacalaureatului au avut, la primul subiect, de analizat statul român modern, la al doilea subiect, Evul mediu, iar la al treilea subiect, de comentat un regim totalitarist înlăturat în România în perioada postbelică, sctie Mediafax.

“Mă aşteptam să fie mai uşor. La ce ai dat? La istorie. Subiectul III mi s-a părut un pic mai greu, ne-a picat totalitarismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Am scris, am scris, am scris la fiecare subiect. Luni a fost mai bine. Am făcut tot şi mă aştept la o notă destul de mare. Mâine dau la Georgrafie şi cred că o să mă descurc. M-am pregătit extrem, extrem de mult. Consider că aş fi putut să dau mai mult, însă cred că e o etapă de maturizare pentru fiecare”, a declarat o elevă, care a susţinut miercuri proba la Istorie.

Elevii de la profilul real, care au susţinut miercuri proba la Matematică, au avut însă mai multe probleme.

“La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Cred că o să iau în jur de 7-8. Am făcut meditaţii, m-am pregătit şi tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a declarat o o elevă  pentru stiripesurse.ro care a susţinut, miercuri, proba la Matematică.

Joi, elevii susţin ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere, în funcţie de specializare.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, şi este urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00.

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor