logo
RNTV Live

Cei doi copii morţi în masivul Retezat au avut o moarte violentă. Aşa arată rezultatul necropsiei

dor geta popescu
rnews

Erik Gulacsi şi  Dor Geta Popescu, cei doi copii decedaţi în masivul Retezat, au avut parte de o moarte violentă. ESte concluiza necropsiei care arată că aceştia au suferit leziuni imcompatibile cu viaţa, decesul survenind aproape imediat, potrivit spuselor medicilor legişti.

 

Cei doi copii surprinşi de avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat au murit din cauza numeroaselor traumatisme cranio-cerebrale. În urma autopsiei, medicii legiști au constatat leziuni incompatibile cu viața, traumatism cranian cu fractură craniană, o hemoragie meningo-cerebrală ce a determinată și o paralizie rapidă.Mai mult, poziția celor doi copii a arătat clar că au fost surpinși de avalanșă, poziția corpului lor neindicând vreun semn de autoapărare, mai spun legiștii.

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean,a spu  că se presupune că avalanşa ar fi fost provocată de grupul celor şapte alpinişti care nu au urmat traseul de creastă, dar aceasta s-ar fi putut declanşa şi singură deoarece zăpada era instabilă.

Bodean mai spune că cei doi copii decedaţi nu aveau căşti de protecţie când au fost găsiţi, dar acestea s-ar fi putut pierde în momentul în care zăpada ar fi luat-o la vale.

sursa – news.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor