logo
RNTV Live

Cei mai gustoși pufuleți din România, produși la Băicoi, se vând în peste 30 de țări. Afacerea care face cinste Prahovei

gratiela pufuleti 1 (Large) bun
rnews

Cei mai gustoși pufuleți din România, produși la Băicoi, se vând în peste 30 de țări. Afacerea care face cinste Prahovei.

O afacere de succes, 100% prahoveană.

Eliodor Apostolescu şi Cătălin Nour (FOTO), doi prieteni din Băicoi, erau în 1992 tinerii pe care locuitorii micului oraş prahovean îi vedeau la colţ de stradă vânzând îngheţată.

Acum sunt părinţii brandului de pufuleţi Gusto, o marcă internaţională care a reuşit să îşi croiască loc chiar şi în magazinele de nepătruns: în lanţul de tip hard-discount ALDI din Germania.

Aici, 90% dintre produse sunt comercializate sub mărci private.

Mai mult, pufuleţii româneşti au devenit snaks-ul numărul unu din Austria.

Dar au ajuns și în mâinile locuitorilor din peste 30 de state precum Ungaria, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Anglia, Cipru, Noua Zeelandă, Dubai, Canada sau America.

Acum, fabrica de pufuleți de la Băicoi, a ajuns la o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de euro.

Compania a înegistrat la finalului anul 2018, o cifră de afaceri  în creştere cu 17% față de anul precedent.

Vineri, 12 aprilie 2019, compania de la Băicoi care face cei mai gustoți pufuleți, a primit vizita ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Vicepremierul României spune că astfel de afaceri de succes trebuie să fie un exemplu pentru antreprenorii din România.

Grațiela Gavrilescu a rămas plăcut surprinsă de tehnologia de ultimă oră din fabrică, dar și de instalația de expandare, inventată de prahoveni, și care este unică în lume.

”Am vizitat astăzi fabrica de pufuleți Gusto din Băicoi (Prahova). Din păcate, puțini prahoveni și români cunosc această poveste de succes, 100% locală. Cei doi patroni, ambii ploieșteni, au pornit afacerea în 1992, când erau încă studenți, cu o făbricuță de înghețată, cu sprijinul mamei unuia dintre ei (doamna din imagine). Ulterior, s-au reprofilat pe producția de pufuleți, au brevetat o instalatie de expandare unică în lume. Acum, după 27 de ani, au peste 400 de angajați, 60 de linii de producție, peste 350 de sortimente, produc peste 1 milion de pungi de pufuleți pe zi, exportă produse românești în 32 de țări și respectă la linie toate prevederile legislației de mediu. Sunt mândră ori de câte ori întâlnesc prahoveni care ne reprezintă județul și țara cu cinste. Îi felicit din toată inima!” – a scris pe Facebook, ministrul Grațiela Gavrilescu, după ce a vizitat fabrica de pufuleți de la Băicoi. 

Fabrica de pufuleți din Băicoi se întinde pe 30 de hectare, are 30.000 de metri pătraţi construiţi şi produce un milion de pungi pe zi.

Foto de la vizita Grațielei Gavrilescu la fabrica de pufuleți din Băicoi:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor