logo
RNTV Live

Cel mai mare pasionat de istoria petrolului, fost director al Muzeului Petrolului, a murit

Foto Stefanescu
Mihai Constantinescu

Cel mai mare pasionat de istoria petrolului, fost director al Muzeului Petrolului, a murit

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova anunță cu profund regret, plecarea la cele veșnice a profesorului Ion Ștefănescu, fost director al Muzeului Petrolului, timp de 23 de ani.

Prof. Ion Ștefănescu s-a născut pe 23 octombrie 1934 la Horezu. A predat istoria până în anul 1962, când s-a angajat ca muzeograf la Muzeul Naţional al Petrolului din Ploieşti și a devenit director al acestuia, în perioada 1965-1998. Și-a dedicat viața cercetării în domeniul industriei petroliere, direcționată către creșterea patromonială a muzeului pe care l-a condus și valorificarea prin publicații a rezultatelor cercetării științifice. A activat ca lector la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești (astăzi Universitatea Petrol-Gaze Ploiești), între anii 1984-1988. Pentru contribuţiile în promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în ţară şi în străinătate, profesorul Ion Ştefănescu a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, în anul 2004.

Înhumarea va avea loc miercuri, 10 aprilie, la cimitirul Viișoara din Ploiești.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

comunicat de presă

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor