logo
RNTV Live

Cel puțin 95 de persoane au murit și peste 130 sunt încă dispărute în Brazilia din cauza inundațiilor

e91b5ec0-0d29-11ef-9d43-f3aaca1fe8dc.jpg
Constantin Corina

Primarul unui mare oraș din sudul Braziliei a rugat locuitorii să respecte decretul său de raționalizare a apei, având în vedere că aproximativ patru cincimi din populație nu are apă curentă, la o săptămână după inundațiile majore care au murit cel puțin 95 de persoane și peste 130 de alți dispăruți.

Oamenii din sudul Braziliei au descris devastările fără precedent cauzate de inundații și revărsarea râurilor care au lăsat zone din zonă sub apă.

Inundațiile sunt cea mai mare calamitate naturală care a lovit vreodată statul Rio Grande do Sul, spun oficialii.

Ploile torențiale au provocat revărsarea râurilor și au inundat orașe întregi, inclusiv capitala Rio Grande do Sul, Porto Alegre.

Cu o populație de 1,3 milioane de locuitori, orașul a fost aproape complet paralizat de inundații. Aproximativ 80% din locuitori nu au acces la apă potabilă, deoarece cinci dintre cele șase stații de tratare a apei din oraș au fost afectate și au încetat să funcționeze.

Suzan, o rezidentă din Porto Alegre, a mărturisit că locuitorii orașului nu au mai trăit niciodată o astfel de situație. Ea a transmis că „sunt mii de oameni care au pierdut totul. Acum nu avem acces la apă nicăieri”. A adăugat că „soacra mea, în vârstă de 90 de ani, a trebuit să fie salvată de echipele de intervenție. Este o situație incredibilă.”

Primarul orașului a implementat măsuri de raționalizare a apei potabile, iar oficialii locali distribuie apă folosind camioane-cisternă.

Ultimele estimări sugerează că 155.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Guvernatorul regiunii a avertizat că ploile torențiale urmează să revină în această săptămână.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor