logo
RNTV Live

Chery, producătorul auto din China, va inaugura primul său centru de producție european în Spania

chery-omoda-5
Dudau Andreea Valentina

Conform anunțului făcut marți de către EV Motors și guvernul regional catalan, Chery Auto din China a încheiat un acord cu EV Motors din Spania pentru înființarea unei companii mixte. Aceasta va opera la prima fabrică a Chery în Europa și va produce mașini!

Mașinile vor fi fabricate mai târziu în acest an la o uzină pe care producătorul auto japonez Nissan a închis-o în 2021, contribuind la recuperarea a unora dintre cele 1.600 de locuri de muncă direct pierdute.

Chery, partenerul minoritar al companiei mixte, va începe producția vehiculelor sale Omoda, în timp ce acționarul majoritar EV Motors va începe să producă propriile vehicule în trimestrul al patrulea, conform declarației companiei spaniole.

”Văd acest pas ca o confirmare a angajamentului ferm al Chery față de Europa. Această decizie demonstrează că Chery a venit pentru a rămâne”, a declarat Jochen Tueting, directorul general pentru Chery Europa, într-un comunicat.

Un eveniment este programat să aibă loc vineri la Barcelona pentru a oficializa înțelegerea.

Spania, a doua cea mai mare națiune din Europa producătoare de mașini după Germania, a lansat un plan ambițios în 2020 pentru a atrage producția de vehicule electrice și de baterii în țară, folosind fondurile Uniunii Europene acordate ca ajutor pentru pandemie.

Volkswagen și Renault se numără printre companiile care au anunțat investiții de atunci.

Piața de mașini electrice se confruntă cu un război agresiv al prețurilor, în timp ce Uniunea Europeană investighează dacă producătorii chinezi de vehicule electrice beneficiază de subvenții guvernamentale nedrepte.

Autoritățile nu au dezvăluit dacă au oferit ajutor public companiei Chery, deși guvernul Cataloniei a declarat că va finanța programe de formare pentru foștii lucrători ai Nissan, pentru a facilita o tranziție rapidă.

”Sosirea Chery la Barcelona va ajuta Catalonia să rămână unul dintre principalii producători de mașini”, a declarat Roger Torrent, oficial de top al afacerilor din regiune, care s-a întâlnit recent cu directorii Chery în China.

Interesul Chery pentru fosta fabrică a Nissan a început în 2022, conform guvernului regional. Fabrica a fost parțial preluată de producătorul spaniol de motociclete electrice Silence și de grupurile locale de inginerie QEV și EV Motors, care plănuiau să o transforme într-un centru pentru vehicule electrice.

EV Motors a dobândit controlul corporativ complet al centrului în martie și a jucat un rol cheie în discuțiile cu Chery.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor