logo
RNTV Live

Chiru a primit, din plin, exact ce merita! (GALERIE FOTO)

daniel chirita
Cristian Anghelescu

Chiru a primit, din plin, exact ce merita! (GALERIE FOTO)

O astfel de sărbătoare, precum cea din această după-amiază, nu se poate întâmpla de foarte multe ori. Pentru că, firește, puțini sunt și cei care o merită! Ori, cum principalul erou al spectacolului fotbalistic “Legenda Lupilor” a fost Daniel Chiriță iar cei peste 1300 de spectatori l-au aplaudat la scenă deschisă, era de la sine înțeles că acțiunea promotorului Adrian Troscenco nu avea cum să nu fie una câștigătoare.

Tot ce s-a întâmplat la “Olimpia”, vreme de peste 6 ore, a purtat pecetea rețetei de succes: fotbaliști de top, invitați pe măsură, imnuri ale echipelor finaliste cântate din suflet, emulație la maxim! O regie perfect sincronizată, cu un final excepțional, de mare intensitate: Petrolul, cea mai aplaudată echipă a serii și una dintre cele mai iubite din țară, s-a impus dramatic în finala competiției, bucureștenii de la Dinamo cedând după executarea loviturilor de departajare. La finalul jocului scorul a fost egal, 2-2, pentru “lupii old-boys” marcând Lara Costache și Ciprian Pura iar pentru “câinii bătrâni”, Marius Niculae și Lara Costache (autogol). La loteria penaltiurilor s-a impus echipa gazdă, Grama, C. Ilie și Chiriță transformând cu autoritate în fața lui Nae. Oaspeții au transformat doar două lovituri prin Răduță și Iftodi, ratând prin Niculae, șutul său puternic fiind respins de Fane Preda!

Și astfel, după 5-4 la general, Chiriță&Co. s-au aureolat cu superbul trofeu oferit de către organizatori la prima ediție a “Legendei Lupilor”!

Echipa frumoasă a Petrolului

Lotul antrenat de Tavi Grigore, unul dintre fotbaliștii legendari ai Petrolului, a fost compus din următorii: Preda, I. Catană – Chiriță, Abăluță, Grama, Zafiris, Costache, Zmoleanu, Pitulice, Pârlog, C. Ilie, Matei. Lor li s-a alăturat trio-ul celor trei iubitori de fotbal și de Petrolul, prietenii lui Chiru de multă vreme, senatorul Emanoil Savin, boxeurul Leonard Doroftei și baschetbalistul Cătălin Burlacu. Cu toții primiți cu aplauze și urale de către cei prezenți!

Cum s-a jucat

Echipele au fost împărțite în două grupe, Rapid, Steaua și Dinamo în prima, Petrolul, FC Argeș și Naționala Artiștilor în cea de-a doua.

S-au jucat reprize de câte 10 minute, din fiecare grupă, alternativ.

Astfel, în primul joc, Dinamo a fost egala Stelei, 1-1 (0-1) pentru “câini” marcând Marica în utima secundă a partidei!

În aceeași grupă, Dinamo a dispus cu 1-0 (0-0) de Rapid prin golul marcat de Badea. Feroviarii s-au dovedit ciuca bătăii, roș-albaștrii administrându-le un 4-1 (1-0) fără nicio discuție. Au marcat Ciocoiu (2), Mozacu și Nicoliță iar pentru Rapid a reușit să înscrie Schumacher.

În grupa Petrolului, Naționala Artiștilor s-a impus cu 4-1 (3-0) în fața echipei FC Argeș, golurile fiind marcate de Clondea, Mitu, Mateiu și Dumitrache, pentru argeșeni reușind golul de onoare Vintilă.

Într-un joc extrem de frumos, elevii lui Tavi Grigore au reușit să se impună cu 4-1 (1-0) în fața argeșenilor prin golurile reușite de Chiriță, Burlacu, C. Ilie și Pârlog, pentru oaspeți marcând Traian. În celălalt meci al grupei lor, “lupii” s-au impus în fața “artiștilor”, 3-2 după penaltiuri, la sfârșitul jocului scorul fiind egal, 1-1. Au marcat Grama, respectiv Mitu. Iar departajarea de la 11 metri a fost favorabilă gazdelor cu scorul de 2-1! Măsura executării loviturilor de penalitate a fost luată ad-hoc, întrucât ambele echipe câștigaseră partida cu FC Argeș cu același scor, 4-1, departajarea neputînd fi făcută decât astfel!

Semifinale cu suspans

Și astfel s-a ajuns ca Naționala Artiștilor să dispute o primă semifinală cu Dinamo iar Petrolul să joace cu Steaua.

Au fost două partide de excepție, cu tensiune și fotbal încins. Dinamo și-a câștigat dreptul să joace finala învingând dramatic cu 2-1, golurile fiind reușite de marica și Dănciulescu, respectiv Dumitrache.

Iar Petrolul, încurajată de un public extrem de cald și civilizat, a reușit să învingă Steaua cu 4-3 (după penaltiuri) la finalul meciului scorul fiind egal, 0-0. Au marcat Grama, C. Ilie, Chiriță și Costache, respectiv Aliuță, Nicoliță și Ciocoiu.

Finală ”cu de toate”!

Marea finală, Petrolul – Dinamo a fost descrisă în debutul materialului. Una a marii rivalități care a dominat întâlnirile dintre aceste două echipe de-alungul timpului, un bun prilej de a vedea la lucru foști fotbaliști adevărați, adevărate exemple rămase după ani și ani de sport la nivel înalt!

De altfel, arbitrul Cristi Nica – unul dintre cavalerii fluierului care au oficiat partidele, alături de Florin Chivulete și Marin Marcel – a și avansat teoria potrivit căreia o selecționată a celor mai talentați fotbaliști prezenți la “Legenda Lupilor”, bine antrenată, ar putea face față cu brio primei ligi din România! Și nu este chiar departe de adevăr…

Fără politicieni…

Din păcate, alături de multă lume frumoasă, bătrâni, femei, copii și tineri, nu și-au făcut loc și “oamenii puterii”. Chiar dacă au fost invitați, aceștia au preferat să nu vină la eveniment, “de frică să nu dea ochii cu oamenii simpli, ca noi” așa cum spunea un mucalit. L-am zărit doar pe primarul Adrian Dobre, acesta împreună cu un tânăr fotbalist de viitor dând lovitura de începere a primului meci. Iar seniorul Mircea Dridea, la cel al Petrolului. La eveniment a mai fost prezent și Silviu Crângașu, vechiul și, totodată, noul director al CSM Ploiești.

Întreaga acțiune a avut și o a treia repriză, una organizată de sărbătorit la un restaurant cu fason de la ieșirea din Ploiești. Și desfășurată în aceiași parametri înalți ai unei zile de excepție! Ziua unui lup adevărat, ziua lui Chiru!

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor