logo
RNTV Live

Chirurgul Burnei – spaima copiiilor! Este bănuit că ar fi lăsat infirmi pe viaţă 48 de copii, iar o fetiţă a murit după operaţia făcută de acesta

Chirurgul Burnei - spaima copiiilor! Este bănuit că ar fi lăsat infirmi pe viaţă 48 de copii, iar o fetiţă a murit după operaţia făcută de acesta
Mihai Constantinescu

Parchetul Capitalei a preluat la sfârşitul lunii octombrie un dosar de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4, în care este anchetată moartea unei fetiţe operate de  medicul chirurg Gheorghe Burnei.

Raportul de autopsie arată că intervenţia chirurgicală făcută de Gheorghe Burnei nu a fost una adecvată şi face o legătură de cauzalitate între deces şi operaţia defectuoasă.

Pe lângă moartea fetiţei, procurorii investighează şi operaţiile a 48 de copii făcute de medicul Gheorghe Burnei, scrie televiziunea publică. Toţi aceşti copii ar fi rămas infirmi după operaţii.

Procurorii îşi bazează acuzaţiile inclusiv pe expertiza unor specialişti din Italia şi Germania, care s-ar fi declarat şocaţi când au aflat de practicile chirurgului român. Acum procurorii aşteaptă să se judece contestaţia lor faţă de decizia de plasare doar în arest la domiciliu a chirurgului.

Potrivit unor surse judiciare, explicaţia faptului că instanţa nu l-a arestat preventiv e aceea că, în sala de judecată, acesta a recunoscut că a primit bani, însă a susţinut că nu a condiţionat actul medical.

Anchetatorii susţin că medicul Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii. I-ar fi operat deşi nu era nevoie, ar fi utilizat instrumente neomologate şi ar fi folosit la transplanturi inclusiv oase de vită.

În timpul percheziţiilor, în congelator au fost găsite 14 fragmente osoase prelevate de la copii, fără acordul părinţilor.

De la începutul scandalului, cunoscutul medic nu a dat explicaţii presei. S-a mulţumit să nege sec acuzaţiile atunci când a fost scos în cătuşe din sediul Parchetului.

sursa gândul.info

sursă foto evz.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor