logo
RNTV Live

Cinci persoane au pierit, iar alte 18 sunt date dispărute în Brazilia, după ce ploi torențiale s-au abătut asupra regiunii

inundatii-brazilia4-1024×720-1
Dudau Andreea Valentina

Cinci indivizi au pierit, în timp ce alte 18 sunt date dispărute în urma unor ploi violente în statul Rio Grande do Sul, situat în sudul Braziliei, conform autorităților regionale!

Furtuni au afectat 77 de orașe din acest stat, unde aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din casele lor, iar alte aproximativ 120 au fost adăpostite în locuri de urgență. Președintele a acuzat schimbările climatice.

”Guvernul federal se alătură eforturilor statului și a municipiilor în lupta împotriva acestui moment dificil, cauzat de schimbările climatice care afectează planeta”, a scris marți pe X președintele Luiz Inacio Lula da Silva, după întâlnirea cu guvernatorul Rio Grande do Sul, Eduardo Leite.

O avertizare rămâne în vigoare, deoarece condițiile meteorologice sunt prognozate să se agraveze.

”În orele următoare, se așteaptă să rămână un volum ridicat de precipitații (…). Toate râurile se află la niveluri peste pragurile de alertă”, a avertizat guvernul statului Rio Grande do Sul.

La sfârșitul lunii martie, ploile din sud-estul Braziliei au dus la moartea a 25 de persoane în statele Rio de Janeiro și Espirito Santo. Sudul și sud-estul Braziliei sunt afectate în prezent de un front rece după un val de căldură extremă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor