logo
RNTV Live

Cinci producători de grâu din Prahova, luaţi în vizor de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea

Anunţ APIA: Cerere unică de plată în 2018 pentru terenurile deţinute
Mihai Constantinescu

Sunt câutaţi toti cei cu producţii record la grâu

Cinci producători de grâu din Prahova, luaţi în vizor de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea. Vestea a fost primită de către reprezentanţii Direcției pentru Agricultura Prahova care au acum misiunea de a “depista” care sunt producătorii de grâu din judeţ care au raportat recolte record. Munca le va fi răsplătită de către minister fiind declarate societăţi etalon.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/pretul-graului-a-scazut/

Judeţul Prahova are cinci societăţi cu producţii foarte bune de grâu. Una dintre ele înregistrând chiar un record în acest sens. Este vorba despre un producător din Mizil  care de pe cele 22 de hectare cultivate a avut o recoltă de 9,2 tone la hectar.

Recoltă bună a obţinut şi un producător din Urlaţi. Pe cele 65 de hectarea cultivate a obiţinut 9 tone de grâu la hectar. Aceeaşi producţie a avut şi o societate din Drăgăneşti.

Lista primilor cinci producători din judeţul Prahova cu recolte foarte bune se încheie cu Valea Călugărească. A obţinut la hectar 4,6 tone.

Producția medie de grâu din acest an, pentru judeţul Prahova, este de 4,300 de kg la hectar. La nivel naţional cifrele nu sunt mult diferite. 4.836 kilograme la hectar,adică  o producție istorică, fiind cu aproape o tonă mai mare decât cea de anul trecut.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor