logo
RNTV Live

Cine va fi la serviciu de 1 Mai Muncitoresc

Cine va fi la serviciu de 1 Mai Muncitoresc
Mihai Constantinescu

Nu mai este mult şi românii se vor bucura din nou de zile libere. Este vorba despre week end-ul ce stă să bată la uşă şi care va fi unul prelungit pentru că mai toţi oamenii vor sta acasă luni, de 1 mai. Ultimul weekend din aprilie 2017 se va lega de 1 mai 2017.

1 mai este una dintre zilele nelucrătoare de sărbătoare legală de care se bucură salariații, indiferent că lucrează în domeniul public sau în cel privat, potrivit Codului muncii. În acest an, Ziua Muncii pică lunea, ceea ce înseamnă că angajații vor beneficia de un Ultimul weekend din aprilie 2017 se va lega de 1 mai 2017.

Dar nu toată lumea se va bucura de week-end-ul prelungit. Cei care lucrează în unitățile sanitare și unitățile de alimentație publică, ce trebuie să asigure asistență medicală, respectiv produse alimentare de strictă necesitate vor asigura permanenţa. De asemenea,există obligația prezentării la serviciu, în zilele nelucrătoare, pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau a specificului activității, aşa cum este cazul lucrătorilor din centrele comerciale.

sursa foto tribuna

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor