logo
RNTV Live

Cinste lor! Profesionalismul paramedicilor prahoveni, reconfirmat la Craiova!

Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat
Mihai Constantinescu

Cinste lor! Profesionalismul paramedicilor prahoveni, reconfirmat la Craiova!

Municipiul Craiova găzduieste Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat Faza a III- a, ediţia a VIII-a – 2019

Timp de două zile, pompierilor militari din județele: Alba, București-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea, echipajelor provenind din Republica Moldova, Facultatea de Pompieri și Școala de Pompieri și Protecţie Civilă Boldești, precum şi celor patru echipe de voluntari din judeţele Argeş, București-Ilfov, Dolj şi Vâlcea le vor fi testate abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii.

Echipa inspectoratului, reprezentată de lt. col. Satmar Sorin in calitate de sef de lot si cei trei paramedici, plt. maj. Oprinoiu Mihai, plt. maj. Dinu Ciprian si plt. adj. Petcu Iustin, a reușit după prima zi de concurs sa se califice intre primele 5 echipe ale țării, la acordarea primului ajutor medical calificat, echipe care astăzi se vor lupta pentru câștigarea concursului in “scenarii complexe cu 2 victime”.

De reținut este faptul ca printre echipele participante și calificate intre primele 5 echipe din țara se afla și vicecampioana mondiala – echipa ISU Vâlcea!

În cadrul competiției se testează deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, iar participanții își demonstrează cunoștințele prin respectarea principiilor de descarcerare, a tehnicilor de siguranță și de îngrijiri prespitalicești.

comunicat de presă ISU Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor