logo
RNTV Live

COD ROŞU de tupeu. Un ploieştean a vrut să păcălească poliţiştii

COD ROŞU de tupeu. Un ploieştean a vrut să păcălească poliţiştii/ilustrativa
Mihai Constantinescu

COD ROŞU de tupeu. Un ploieştean s-a jucat cu legea şi s-a ales cu dosar penal

COD ROŞU de tupeu, emis pentru municipiul Ploieşti. Poliţiştii au rămas şocaţi de naivitatea unui ploieştean care a prezentat pe post de permis nişte hârtii din Republica Moldova. În mai puţin de cinci minute s-a descoperit că actele sunt false. A fost pedepsit de poliţişti imediat.

Toată întâmplare a fost descoperită de către polițiștii Secției nr. 4 Ploiești. Aceştia au au acționat în zona piețelor și centrelor comerciale. Cu această, ocazie oamenii legii au oprit în trafic şi pe acest ploieștean. Bărbatul a încercat să păcălească poliţişti. A prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din Republica Moldova.

Actele prezentate au trezit suspiciuni

Actele au trezit pe loc suspiciuni cu privire la autenticitatea lor. Polițiștii au efectuat verificări de urgenţă. Au constatat că bărbatul nu figurează cu permis de conducere valabil. Au ridicat pe loc documentul prezentat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis și uz de fals. În cadrul acţiunii de control, poliţiştii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.160 lei.

Prahova, sub lupa poliţiştilor de la Rutieră

Şi polițiștii Serviciului Rutier au acționat în municipiul Ploiești. În acest sens, a fost organizată a acţiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. Cu această ocazie au controlat 238 conducători auto. Au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale. Valoarea  totală a sancţiunilor a fost  de 26.400 lei. Ca măsuri complementare au reținut două permise de conducere.

Totodată, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pe raza județului. Au verificat modul de efectuare a transportului de persoane în regim taxi. Cu această ocazie au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 23.014 lei. De asemenea, au fost reținute şi două permise.

Oamenii legii Prahoveni avertizeară că astfel de acţiuni vor fi realizate în Ploieşti dar şi în judeţ pe toată perioada sezonului cald.

Pentru mai multe stiri vizitaţi site-ul republikanews.ro.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor