logo
RNTV Live

COD ROŞU într-o comună din Prahova. Oamenii râmân îngropaţi în indiferenţă

sursa foto Alba24
Mihai Constantinescu

Situaţie alarmantă în Poienarii Burchii

COD ROŞU într-o comună din Prahova. Oamenii râmân îngropaţi în indiferenţă.

În Poienarii Burchii ar putea fi declarat COD ROŞU DE INDIFERENŢĂ. De mai bine de trei săptămâni, gunoaiele colectate selectiv nu se mai ridică, spre disperarea localnicilor care nu mai ştiu ce să facă. Pentru că situaţie nu se rezolvă de la sine, oamenii au cerut ajutorul primarului. Dar nici acesta nu poate face nimic. Reprezentanţii Rosal i-au răspuns sec că nu au mașini suficiente. Asta în ciuda faptului că prin contractul semnat cu ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Deșeuri, Rosal se obligă să aibă toate mașinile necesare desfășurării activității de colectare.

“Deșeurile menajere s-au luat, dar cele de la locurile pentru colectare selectivă nu au fost ridicate cam de mult. Nu au venit de vreo două-trei săptămâni, s-au umplut și fac oamenii scandal. Am sunat șeful de zonă, el nu e de vină, șefii lui sunt, dar mi-a promis că vin duminică, n-au venit, iar astăzi chiar a venit un cetățean revoltat la noi. Voi lua legătura și cu cei de la ADI. Șeful de zonă mi-a spus că nu le-au ridicat pentru că n-au mașini. Nu s-au ridicat, le-am văzut și eu, s-au umplut, oamenii au început să pună pe lângă, mai ales că astăzi este Înălțarea este cel puțin deranjant… Sunt cam 20 de locații. Nici nu cred că încape într-o mașină tot ce e de luat. Noi nu avem un orar, când vin să le ia, știm doar că sâmbătă ridică gunoiul menajer. Când vin să-l ia pe cel selectiv… nu ne-a anunțat nimeni niciodată”, a declarat pentru ziarul Incomod primarul comunei Poienarii Burchii, Dan Nedelcu.

Reprezentanții ADI Deșeuri  spun că vor verifica aceste aspecte.

Problemă ca şi rezolvată

Potrivit ziaruluiincomod.ro Marian Machițescu, vicepreședinte ADI Deșeuri, care este și primar în Urlați, a revenit cu un apel și a declarat că s-a rezolvat și că deja a început ridicarea deșeurilor. Mai mult decât atât, deși reporterii noștri au discutat cu primarul din Poienarii Burchii care ne-a spus că Rosal nu a mai ridicat gunoaiele, Machițescu susține că problema este una politică și că un rival al primarului ar fi făcut solicitarea.

“Am vorbit și cu dn. director Virgil Popa, au discutat cu cei de la Rosal şi au rezolvat-o, se ridică deșeurile, deja au ridicat, au început. Eu așa am înțeles. Am înțeles că este o solicitare nu din partea primarului, ci din partea unuia care vrea să candideze la primărie acolo și e rivalul primarului din câte am înțeles eu. E unul care a lucrat la ADI Deșeuri și a ieșit la pensie acum și se pregătește pentru candidatură, asta e toată… Nu știu care e situația. Pot să apară informații și eronate la dvs., din partea unor cetățeni. Cu domnul primar ați vorbit?! Domnul director a vorbit cu domnul primar și m-a sunat înapoi directorul ADI și mi-a zis că s-a rezolvat”, a declarat Marian Machițescu.

Întrebat din nou, Dan Nedelcu, primarul din Poienarii Burchii,a declarat că a fost contactat de către cei de la ADI, dar că nu este adevărat că a început ridicarea deșeurilor. A primit doar promisiunea că vor fi ridicate.

De ce se ia apărarea operatorului de salubritate?

O posibilă explicație a faptului că Machițescu a mințit când a spus că Rosal a început ridicarea deșeurilor, deși acest lucru nu s-a întâmplat, ar putea fi aceea că dorește să ia apărarea operatorului de salubritate, prin prisma prieteniei și colaborării pe care o are cu directorul Rosal, Cătălin Ioniță.

Recent, RepublikaNews a scos la lumină faptul că  directorul Rosal se laudă că ”a cumpărat” primari din Prahova pentru a umfla facturile Rosal, iar o dovadă ar reprezinta-o contractul dintre ServiceTeam Birotica (societate controlată de Ioniță) și Primăria Urlați. Marian Machițescu, primarul orașului Urlați este și vicepreședintele ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) care se ocupă de proiectul Managementul Deşeurilor Prahova unde Rosal asigură salubrizarea în două sectoare din judeţ, totalizând 36 de localităţi.

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor