logo
RNTV Live

Colectiv 2? Clubul BAMBOO a ars din temelii. Zeci de răniți

incendiu bamboo
Oana Stoica

Clubul Bamboo din Capitală a fost cuprins de un incendiu devastator, sămbătă dimineața. Zeci de răniţi au fost transportați la spitalele din Capitală. O parte din club  s-a prăbuşit,  cauza incendiului fiind necunoscută. Nu se știe dacă sub dărâmături sunt persoane surprinse

UPDATE 07:40. Raeds Arafat a declarat că la spitalele din Capitală au ajuns 38 de persoane, 21 cu ambulanțele SMURD, iar alte 17 cu mașini personale. Potrivit lui Arafat, o tânără este în stare mai gravă.

UPDATE ORA 7.20. Medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat sâmbătă că în urma incendiului de la clubul Bamboo nu sunt persoane cu arsuri, însă au fost persoane expuse la fum, una singură fiind în stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Potrivit medicului, alte două persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezintă fracturi care urmare a faptului că au sărit de la etaj.

Bogdan Oprița a adăugat că persoanele care au fost transportate la spitalele bucureștene prezentau expunere la fum și hipotermie.

“Echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță au transportat, dintre cele aproape 50 de persoane care au fost asistate, jumătate — la spitalele Floreasca, Universitar, Sfântul Pantelimon și Elias, persoane care prezentau fie expunere la fum, fie hipotermie”, a explicat Oprița.

UPDATE ORA 07.11 Raed Arafat: Incendiul este sub control, dar mai sunt focare în clădirea prăbușită

Totodată, el a reiterat că până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

“Până nu vom verifica toată zona, nu vom zice că nu sunt victime. Deci nu avem de unde să știm. E posibil să fie persoane care au fost surprinse acolo. Când se verifică totul în cursul zilei de astăzi, poate chiar și mâine, pentru că va dura mult până este verificată clădirea complet, atunci o să spunem într-adevăr că nu este nicio victimă surprinsă înăuntru”, a mai spus șeful DSU.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU București, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, practic întreaga incintă a Clubului Bamboo fiind distrusă de flăcări.

UPDATE ORA 6.43. Daniel Vasile (ISU): Există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacua din interior

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacua din interior.

“Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun, dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacua din interior, deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

El a adăugat că acele echipe de pompieri intrate în primă fază în incinta clubului pentru căutarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite să iasă după ce au început să se prăbușească elementele de construcție din cauza incendiului.

“Au constituit o echipă de căutare-salvare, au intrat, au verificat cât de mult au putut în condițiile de vizibilitate din cauza fumului și faptul că la momentul sosirii acestora prima comunicare pe stație a fost că este o ardere violentă care a cuprins deja o suprafață semnificativă. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit, au părăsit în mod progresiv și pompierii zona interioară și au acționat în mod preponderent din exterior”, a mai afirmat Daniel Vasile.

UPDATE ORA 6.28. Starea persoanelor duse la Spitalul Sf. Pantelimon în urma incendiului din Bamboo nu este una gravă

Starea unui număr de patru persoane transportate la Spitalul Sf. Pantelimon în urma incendiului din Clubul Bamboo nu este una gravă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, dr. Fiorella Mitoiu.

“Au fost aduse cinci persoane, au mai rămas patru. Acestea prezintă hipotermie, intoxicație cu fum și atacuri de panică”, a spus dr. Fiorella Mitoiu, care a mai adăugat că starea celor patru persoane nu este gravă.

UPDATE:

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului acționează, potrivit sursei citate, peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea, potrivit ISU București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului acționează, potrivit sursei citate, peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea, potrivit ISU București-Ilfov.

Sursa: dcnews.ro

Foto: libertatea.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor